Hvordan ta vare på en Pagoda plante

July 26

Pagoda anlegg (Clerodendrum paniculatum) fikk sitt felles navn på grunn av lagdelt, pyramideformet form av sin blomst sektorgrupper, som skiller seg ut mot de store, hjerte-formede bladene. Den vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11, hvor dens like dekorativ løvverk og blomster lyse hager hele året. Pagoda anlegget krever helårig omsorg å opprettholde sitt utseende og langsiktig helse. Omsorg kravene varierer etter sesongen, men redusere betydelig vinteren.

Sesongmessige vanning

En pagoda anleggets vann behov varierer betydelig i løpet av året. Om sommeren det må konsekvent fuktig jord og bør bli vannet ukentlig eller når jord tørker ut helt på overflaten. En potteplante pagoda plante vil raskt tømme fuktighet i jorda og må bli vannet flere ganger hver uke, spesielt hvis det er i en unglazed leire pott. Vann til jord føles fuktig i toppen 2 inches, eller til vann trickles fra pottens drenering hull. Bare bruke potter med avrenningshull så anlegget ikke sitte i våt jord. Om vinteren, vann bare hvis regn faller for mer enn en uke eller hvis anlegget vises litt visnet.

Gjødsel trenger

En pagoda anlegget er en middels stor mater sommeren, spesielt hvis det er i full sol. I skyggen, mate en pagoda anlegget en gang annenhver uke med vannløselig gjødsel med N-P-K antall 15-15-15 eller 12-12-12. Øke frekvensen til ukentlig for en plante i full sol. Oppløse 1/2 ts av gjødsel i 1 gallon av vann og bruke løsningen for å våt jord rundt foten av anlegget. Ikke gjødsle vinteren at villgåspagoden planten hvile. Gjenoppta fôring våren.

Beskjæring og Grooming

En pagoda plante vil vokse raskt i sommer, som betyr at det kan fortrenge mindre påståelig planter. Beskjære det for å begrense størrelsen bedre blomstrende og tettere løvverk. Beskjære sommeren etter de siste blomstene har falmet. Klipp av alle brukt blomster og trim tilbake hele anlegget ved opptil halvparten, er du ønsker. Før beskjæring, suge din hagesaks i en desinfiserende løsning i fem minutter, og skyll og tørk dem grundig. Bruk 1 del furuolje renere og 3 deler vann eller full-styrke husholdning desinfeksjonsmiddel som løsningen.

Potensielle problemer

Skadedyr, inkludert bladlus, whiteflies og spider mites, ofte problemer med en pagoda plante, forårsaker skade som varierer fra kosmetiske til katastrofale. Tidlig oppdagelsen er nøkkelen å sikre overlevelsen av anlegget, så rutinemessig overvåke det tegn av bugs som egg på undersiden av bladene, honeydew og unormalt gule blader. Behandle angrep med en insecticidal såpevann. Bland 5 ss insecticidal såpe i 1 gallon av vann i en pumpe sprøyta. Mette bladverket hver fire til sju dager, fortrinnsvis når været er fortsatt og kjølig. Selv om insecticidal såpe nontoxic, slitasje briller og en ansiktsmaske å beskytte din slimhinner. Skyll av anlegget to til tre timer etter hver behandling å forhindre blad skade.