Hvordan ta vare på en Cannis blomst

February 5

Hvordan ta vare på en Cannis blomst

Canna planter er vakre blomster som blomstrer fra våren gjennom fall. De kommer i en rekke farger, for eksempel rød, rosa, oransje, gult og hvitt. Bladene av canna anlegget har høy kontrast striper. Noen dyrkere av canna anlegget selv klippet blomster og vise bare bladene. Gitt riktig omsorg, kan du nyte disse plantene år etter år.

Instruksjoner

Finne et område med fullt sollys og gode vann drenering. Klaser Canna vil vokse i noen jordtype som jord ikke blir vann logget.

Hvis lokasjonen holder vann, endre jord for å øke vann drenering. Legge til kompost, torv moss, bakken bark eller oppdelte gjødsel å heve sengen 2 til 3 fot.

•Dig et hull 2 til 3 inches dyp. Plass hull apart 20 til 24 tommer for hver hånd på størrelse rhizome.

•Plasser rotstokker i hullet med nodene grossist. Bruke leftover jord du gravd tidligere for å fylle hullet.

•Et umiddelbart og sjenerøst. Sørg for å suge jord. Etter den første vanning det er viktig å holde jorda fuktig tiden hele, men la ikke jorden bli vann logget. Vanning to ganger i uken bør være tilstrekkelig.

•Feed klaser Canna Universal gjødsel på månedlig basis. Husk å følge instruksjonene på pakken av gjødsel.

•Skjære canna blomster siden den skyte en gang de har dødd eller hvis du ønsker å bruke dem for en floral arrangement. Du bør fjerne bladene som har gulnet.

•Dig opp rotstokker før den første frosten, og kutte stilkene ned til 2 inches. Ta vare ikke for å skade rotstokker. Lagre hele klump--med jord fortsatt rundt det - i en plastbeholder. Husk å sette dem i et område som garasjen eller kaste for å holde dem fra frost.

Gjør dette i alle USDA soner unntatt sone 11 siden temperaturen kan falle under frysepunktet i disse sonene.

Tips og advarsler

  • Hvis du bor i et varmere klima, er det ikke nødvendig å lagre dem i en frostfrie omgivelser. Canna planten vil overleve i en semi sovende tilstand.
  • Plante Canna rotstokker etter de siste frost på våren.