Hvordan ta vare på en Althea plante

August 11

Hvordan ta vare på en Althea plante

Althea (Hibiscus syriacus) er medlem av mallow familien, og kalles rose av Sharon. Althea topplassering ut på 10 fot høy, og blomstrer fra midt-til slutten av sommeren, når de fleste andre blomstrende busker har gitt opp for sesongen. Dette hardfør plante er nesten uslåelig, og vokser i dooryards, nær sidene av hus eller hvor som helst den har rikelig sollys og ly fra sterke vind. Kjøpe det til en barnehage; rot en skjæring i vann eller plante et frø, og althea vil vokse, trives og spre seg med svært lite vedlikehold eller pleie.

Instruksjoner

•Plant althea i vår eller høst, hvor som helst at det kan motta full morgen og dagtid sol og delvis kvelden skygge. Unngå plante althea i åpne områder der det ikke vil ha ly fra sterke vinder om vinteren. Ekstrem kulde eksponering får althea å dø tilbake helt eller delvis. Ingen spesielle jord endringer er nødvendig.

•Et althea en gang i uken i den voksende sesongen. Selv om det er helt tørke-tolerant, vil det blomst best med en rikelig forsyning av fuktighet. Opprette en vanning sirkel rundt anlegget som strekker seg fra stammen til drypp linjen bredeste grenene slik fuktighet når hele rotsystem.

•Se althea for bud slippe, som er et tegn på for mye eller for lite vanning. Justere tidsplanen vanning etter behov.

•Prune althea på senvinteren eller tidlig på våren med beskjæringssakser å få færre, men større blomster og kontroll figuren, om ønskelig. Avstå fra beskjæring å oppnå mange mindre blomster. Klipp av død eller ødelagte greiner på året å fremme bedre lys gjennomtrengning og en bushier, sunnere busk. Klipp av lavere grenene å få fram en trelignende form bagasjerommet.

•Fertilize althea sparsomt. Når en måned i vekstsesongen er tilstrekkelig, med et snev av Universal anlegget gjødsel i en gallon av vann.

Tips og advarsler

  • Althea gjør en fantastisk, tykk, sommer privat skjermen når dyrket som en sikring.
  • Ikke overfertilize althea. Dermed kan tiltrekke bladlus, en av de eneste store insekt skadedyr for dette anlegget.