Hvordan ta vare på Dianthus rosa

August 2

Hvordan ta vare på Dianthus rosa

Dianthus rosa, ellers kjent som nelliker, er vanlige blomster og har vært i århundrer. De høyere kultivarene legge til farge blomsterborder, mens den kortere varianter fungere godt i rock alpine hager. Omsorg for din dianthus rosa starter med valg av sterke og friske planter. Velge et solrikt område, forbereder jord og plassere plantene riktig sikrer sunn vekst. Dianthus rosa er hardfør planter, tolerante syreholdig og alkalisk jord. De krever minimalt vedlikehold utover vanning, gjødsling og deadheading.

Instruksjoner

Planting

•Velg planter med grønn eller grå-grønne bladverket. Velg kompakt planter med godt forgrenet stammer og unngå de som er høye og spinkel. Unngå noen tegn som gullig blader, eller ujevne webområder som angir bug infestation.

•Test pH i jorda med jord-testing kit. Grave bakken kalkstein i jorden hvis surt - dianthus foretrekker litt alkalisk jord. Hvis hagen din er ny, grave ned 6 inches for dianthus sengen og legge til 1-tommers lag av kompost.

•Dig et hull med murskje, bare større enn størrelsen på beholderen din dianthus er i. Fjern anlegget fra potten og satt i i hullet. Kontroller at bunnen av anlegget stammen er nivå med bakken. Fylle hullet med jord og tamp den forsiktig ned med hånden. Plasser ekstra dianthus planter ca 12 inches hverandre eller 6 til 8 inches hverandre hvis de er dverg varianter. Vannet plantene grundig.

I hagen

•Skjære døde blomstrer av anlegget regelmessig med saks. Dette forhindrer frø dannelse og oppfordrer nye blomster til skjemaet. På forsommeren, etter første blomster, lett klippe tilbake gamle blomster og planter.

•Apply et lett lag av mulch dianthus planter etter bakken fryser høsten. Dette beskytter sine grunne røtter i vinter.

•Apply vanskelig spray vann fra en slangen til dianthus planter å vaske rød edderkopp midd og bladlus. Fjern alle andre plantevekst fra rundt plantene å sikre tilstrekkelig luftsirkulasjon som vil avskrekke insekter.

•Look for tegn på sykdom. Sjekk for mugg viser som en pulveraktig belegg på blader og vannaktig, tynne stengler indikere råte. Fjern noen syke planter umiddelbart.

I beholdere

•Velg en beholder med drenering hull og fylle den med potting jord eller en jord-mindre potting blanding. Bland i en kontrollert-utgivelsen gjødsel hvis du ikke vil legge gjødsel plantene i vekstsesongen. Fjern anlegget fra sin potten, scoop hull i beholderen jord og plasser anlegget så det er på samme nivå som det var i potten. Vann grundig.

•Et dianthus når jorden blir tørr. Sjekk dette daglig i sommer. Gjødsle planter månedlig med en vannløselig plante mat.

•Skjære av døde blomster regelmessig for å oppmuntre nye blomster til skjemaet.

Tips og advarsler

  • Transplant dine dianthus planter på en overskyet, rolig dag.