Hvordan ta vare på Dahlia lyspærer i vinter

December 1

Georginer er stauder som produserer vakre blomstrer hele sommeren. De fortsatt blomstrende i sensommeren og høsten når andre planter har stoppet. Dahlia knoller kan behandles som ettårige og igjen i bakken over vinteren, eller de kan være gravd opp og lagret over vinteren på et kjølig sted, og de vil igjen produserer blomstrer sommeren.

Instruksjoner

Hvordan lagre Dahlia knoller vinteren

•Når snart den første frosten sort i korte bladverket, grave opp knoller fra bakken og feilfri av. Klipp av blader, men la en stilk en tomme eller så lenge. Du kan vaske av knoller i vann eller vente til de er tørre å fjerne skitt. Noen gartnere slå den knoller opp ned å tørke i solen i noen timer for å fjerne fuktighet. Det er viktig at knoller være helt tørt før lagring dem som råte vil ødelegge knoller vinteren. La knoller eksponert for luft for et par uker. Når gjenværende stammen er tørket, er det OK å sette knoller til lagring. Du ønsker kanskje å merke knoller for utvalg og farge.

•Bruk vermikulitt, torv moss, tørr barbering eller grov sand lagre dahlia knoller. Du kan få disse på din lokale hage senter. Du kan plassere knoller i papirposer eller kartongene for lagring. Omgi knoller med tørr materialet. Kontroller at knoller ikke røre. Noen gartnere foretrekker å støv av knoller med en soppdreper før lagring. Området der du lagrer knoller må holder en jevn temperatur mellom 40-50 grader. En gammeldags rot kjeller er perfekt for lagring, som er en kjeller, gjennomgangen plass, festet garasje eller selv kjøleskap.

•Du bør sjekke lyspærer jevnlig over å se at de ikke er for tørr. Hvis de vises innskrumpet, kan du lett fukte torv moss. Noen dyrkere suge knoller i vann hvis de er krympet, men sørg for at de er helt tørre før du setter dem tilbake i lager.

•Fjern den dahlia knoller fra lagring i mars eller April. Hvis du vil dele knoller, gjøre det når synlig øynene er mest fremtredende. Disse øynene blir fremtiden spirer. Del slik at hver brikke har et øye. Hvis ingen øyne, sette knoller i fuktig torv mose eller andre tørt materiale og vente et par uker. Øyne skal vises. Potten divisjon i et soilless materiale, og plante utendørs når anbefales for ditt område.