Hvordan ta vare på Clematis Vines

May 24

Clematis er en hardfør vinranker som en del av Erteblomstfamilien. Selv om noen clematis evergreens, er oftest sett av sine mange varianter woody løvfellende, ifølge University of Ohio forlengelsen. Clematis er tilgjengelig i mange farger og vekst mønstrene som oppfyller behovene til variert hage landskap. De fleste clematis varianter er vinter-hardføre for planting i US Department of Agriculture hardførhet soner 3 og høyere. Clematis en flerårig plante som vokser tilbake hver våren når kutte tilbake til bakken før vinteren.

Instruksjoner

•Velg en plante område for clematis som mottar ca seks timer full sollys, fortrinnsvis i den tidlige del av dagen. Løsne jorden i et område 3 fot bred og 2 fot dypt. Fjerne en tredjedel av jorda. Erstatt jord med organiske kompost, fungerer det inn i hull til en dybde på 24 tommer.

•Dig hull dyp og bred nok til spredning av clematis' rotsystem. Kuttet av stilkene av clematis til 12 inches lang, med en beskjæring clipper. Angi anlegget i hullet så kronen er 2 til 3 inches under overflaten. Pack jord forsiktig rundt røttene å holde anlegget på plass.

•Et jorden rundt clematis å fukte den til en dybde på 8 til 10 inches. Dette komprimerer jorda rundt røttene å forhindre luftlommer og gir fuktighet for rot etablissement.

•Plasser et gitter støttestruktur ved clematis. Trene vinrankene til fest og vokse opp strukturen. Store clematis varianter krever et espalier 5 til 6 fot høy for riktig støtte.

•Spread et 2-tommers lag organisk mulch over planting området å holde jord kjølig og bistå med fuktighet oppbevaring. Clematis vokser best når røttene fortsatt kjølig. Oppdater mulch laget hvert år for å holde et 2-tommers lag på plass.

•Fertilize clematis etter planting å stimulere vekst ved å bruke en 3-1-2 gjødsel instruerte pakken. Etablerte clematis planter krever ikke tung gjødsel programmer. Arbeid en 1-tommers laget av organiske kompost i jordsmonnet rundt anlegget for å gi en naturlig gjødsel.

•Provide ekstra vann clematis under sommermånedene når ukentlig nedbøren er mindre enn 1 tomme. Vann med soaker slange, eller bruke vann på jord nivå manuelt for å holde det jevnt fuktig.