Hvordan ta Begonia stiklinger

August 11

Hvordan ta Begonia stiklinger

En øm flerårig allment dyrket som en årlig i store deler av Nord-Amerika, begonier er vanligvis klassifisert som voks begonier eller tuberous begonier. En tredje type, kalt rex begonier, er dyrket primært for dens fint skåret blader. Alle typer begonier kan overføres vegetively, selv om noen sorter er vokst fra frø kommersielt.

Instruksjoner

•Prepare 4 - til 6-tommers leire potter som til roten begonia borekaks. Fylle potten med en blanding av 1 del torv moss og 1 del grov byggmester sand. Vann Potter så blandingen er fuktig, men ikke våt.

•Ta stilk borekaks, også kalt tips borekaks, fra terminal ender ny vekst skudd av voks begonier (Begonia x semperflorens-cultorum). Gjøre kutt rett under en rekke blader, å sikre at minst fire sett av bladene forblir på skjæring. Fjerne bunnen settet med blader før du setter skjæring til rooting medium.

•Kontroller blad stiklinger av rex begonier (Begonia rex). Fjern et blad fra anlegget og fjerne stammen fra bladet. Bruk et barberblad til å kutte over bladet, såret årer på flere steder. Plass blad høyre-side-fordel på overflaten av rooting medium, slik undersiden av skråstreker er i kontakt med rooting medium. Plasser småstein på kantene av bladet å holde det flatt på jord. Nye planter vil vokse fra sår i blad venene.

•Skjære stammer av tuberous begonier (Begonia x tuberhybrida) med en liten bit av rot knyttet. Borekaks bør tas tidlig på våren, når unge stammer har kommet fra de sovende røttene og er ca 3 tommer høyt. Sett inn roten del av skjæring i voksende mix.

•Slip hele leire potten som inneholder begonia borekaks i en stor, plastpose. Dette øker fuktigheten rundt borekaks og oppmuntre røtter til skjemaet.

•Kontroller tuberous eller voks begonier for dannelsen av røtter i ca 4 til 6 uker. Hvis en kutte motstår kommer ut av jord når forsiktig dra på den, nye røtter har dannet og det kan være plantet i den endelige plasseringen. Når nye rex begonia plantene vokser fra blad årer er ca 3-4 inches høy og blad er rotfestet i voksende medium, kuttet bladet fra hverandre i individuelle planter og plante hver baby begonia i sin endelige voksende plassering.

Tips og advarsler

  • Hvis kondens på innsiden av plastikkposen som inneholder borekaks, fjerne den for et par timer å la fuktigheten fordamper.