Hvordan svart Cohosh vokser

January 6

Ifølge University of Maryland Medical Center, har svart cohosh blitt funnet nyttig for symptomene på overgangsalder og lindrende menstruasjonssmerter. Det kan også være nyttig for å redusere betennelse forårsaket av alle typer leddgikt. Andre navn inkluderer svart snakeroot, bugwort, bugbane, rattleweed og squaw rot. Native American kvinner var først til å bruke den for kvinners problemer, men de har også brukt det for snakebites. Under 1800-tallet ble det brukt for feber, sår hals og bronkitt. Den vokser lett når de rette forholdene er gitt og må lagres som det spredte seg raskt.

Beskrivelse

Eldre planter vokse 4 fot eller mer og har stor, tre-delt, toothed bladene. Fjær av hvite til krem-farget blomster vises mer enn 6 feet tall i mai til juli. Frøkapslene utvikle på plumes i August til oktober. Anlegget sprer seg ved å multiplisere rotstokker underjordiske. Disse klumper av fibrous røtter som ligner en langstrakt pære er delen av anlegget som brukes i mange ulike medisinske preparater.

Økende krav

Svart cohosh krever en delvis lyssky, fuktig miljø å trives. Naturligvis, det er funnet i skogen vokser trillium og mayapples. Det krever, fruktbare jordbunnen på den syrlig siden, med høye mengder organisk mater. Det tolererer full sol med tilstrekkelig fuktighet. Noen bønder vokser det i opp senger en kunstig skyggen i områder der leire jord eller våt miljøer råde.

Planting

Frø kan startes innendørs eller ute, men det tar flere år å få en høst. Frø trenger en kald periode, eller må være stratifisert lengre før planting. En bedre høst blir realisert når rotstokker er plantet. Skjær rotstokker i 2 eller 3 tommer deler hver med minst én knopp intakt. Plante delene i bakken rundt 3 til 5 inches dyp med knopp peker oppover 18 inches hverandre. Etter planting, bruke en 3-tommers lag bark eller blad mulch.

Omsorg

Holde plantene godt vann og Luke gratis. De vil spre opptil 22 tommer per måned, så gi dem mye plass. Lagre frø ved å plukke pods i oktober når de begynne å rasle. Legg dem i kjøleskapet eller annet område på 40 grader F eller mindre i tre måneder. Plante innendørs når som helst eller utendørs når været varmes. Det tar ca seks år for å få en god størrelse rhizome å høste fra frø.

Harvest

Høste rotstokker etter tre år på høsten når de er lubben og på sitt beste. Grave dem opp med en hage gaffel, ryste skitt og fjerne alle røtter som ikke tilhører anlegget. Aldri vaske, fordi rhizome blir moldy. Rhizome må ikke tørke ut før den behandles, slik plante umiddelbart eller lagres i mesh poser eller burlap fylt med sphagnum mosen i et område som forblir 40 grader F. rotstokker behandles av helt vasking og tørking på 80-95 grader F for opptil en uke.