Hvordan støtte tomat Vines

July 27

Hjem gartnere vokse mer tomater enn noen annen frukt eller grønnsak. Dette medlemmet av søtvier familien, opprinnelig en vill klatreplante med ubetydelig frukt, har vært dyrket i mer enn 500 år nå. Dagens produktiv vintreet trenger støtte - mye av det - sommeren bærer på og sin byrde av saftig, frisk frukt modner. Gir støtte for en eller et dusin tomatplanter er lett med litt innsats og oppfinnsomhet.

Instruksjoner

•Stake mindre enkelt planter med bambus pinner eller saplings igjen fra beskjæring. Bruk seks å åtte fots innsats og vask dem i én til to fot dypt. Kjøre en eierandel i ved siden av den viktigste grenen eller "leder" av anlegget og knytte anlegget med bomull streng, gamle nylonstrømper eller plast anlegget bånd på hvert sted at en gren forlater leder. La nok plass for grenen å vokse som du binde den til innsats.

•Build støtte for store planter eller flere anlegg ved å kjøre flere innsats rundt planter eller på slutten av radene og "veve" streng eller nylon mellom dem som planter vokser støtte grenene. Bruk hjort gjerde eller store-veve netting mellom innsats for en "gitter" å binde planter.

•Kontroller "H" rammer på slutten av hver rad av planter av spikrer kryss-stykker mellom bokstavpar innsats. Legg til en H-ramme mellom hver plante og gjøre garn ved å knytte streng mellom horisontale og over linjer--- eller lå to-til-tre-tommers netting oppå. Guide planter gjennom åpningene som de vokser.

Kjøp wire "bur" og knyt planter til band med nylonstrømper. Rundt bur kommer i små og store størrelser, men firkant, sammenleggbare merdene er enklere å lagre, og du kan bare binde nylon eller snoren dem inneholder uregjerlig grener. Gjør burene av hjort gjerde eller sement armeringsnett---alt som har store åpninger ikke gi for mye skygge og vil tillate deg å få hånden til sviske og plukke frukt.

•Tie tomater til en del av stakittgjerde eller panel av tre espalier fra den lokale hjemme center. Forankre panelet med innsats og plasser den slik at tomatene få så mye sol som mulig.

Tips og advarsler

  • Knip uproduktiv "amme" som vokser i «albuen"der grener møtes den største stammen like over to første bladene. Dette vil hjelpe skyggelegge den viktigste grenen og minimere antallet av grenene du må støtte.
  • Ikke vent for planter å få etablert før du plasserer innsatser eller burene. Sette dem i når du plante tomater å unngå skadelige røtter.
  • Gamle nylonstrømper eller strimler av tøy er perfekt tie-ups. De ikke slipes som streng eller kuttet som ledningen når vinden blåser eller greinene bøye. Knytte dem i en figur "8" løst rundt anlegget, så rundt stammen å gi maksimal støtte og mobilitet.
  • Vær sikker på plass planter riktig - ikke støtter kan lindre stimlet eller kompensere for manglende sirkulasjon eller lys.