Hvordan størrelsen en bjelke å holde våpenhuset tak

May 5

Hvordan størrelsen en bjelke å holde våpenhuset tak

Dimensjonering en bærende bjelke krever ikke en bygningsingeniør eller dyre strukturelle design programvare. Prosessen omfatter en enkel ligning og kjennskap til belastningene som strålen vil bære. For en veranda taket, strålen må størrelse i henhold til de maksimale snø belastningene i ditt område, og du må vite nok om veranda design å avgjøre hvordan belastningen skal fordeles og over hva avstanden strålen vil bære belastningen.

Instruksjoner

•Determine pr. kvadratfot som taket. Taket belastningen består av døde belastning og en live belastning. Død er konstant, og er beregnet som 10 pounds per kvadratfot for tre-innrammet konstruksjon. Live belastningen avhenger av maksimal snø belastning i ditt område. Denne informasjonen er tilgjengelig fra bygningen inspektøren eller planlegging avdeling. Som et eksempel har de fleste områder i USA mindre enn 30 pounds per kvadratfot snø belastning, gjør den totale belastningen 40 pounds per kvadratfot.

•Multiply pr. kvadratfot av det totale området av taket. Hvis en eksempel taket er 10 fot 20 fot, er det totale området 200 kvadrat fot; multipliseres 40 pounds per kvadratfot lik 8,000 pounds. Dette tallet representerer den totale belastningen som taket ditt må bære.

•Divide totale belastningen i henhold til hvor mange støtte bjelker får taket. Hvis én side av taket støttes av huset og den andre siden er støttet av strålen, dele den totale belastningen av to som strålen bare støtter halvparten av taket. Hvis det er også en bjelke i taket, dele den totale belastningen av tre. Hvis våre eksempel taket har bare en bjelke, må det bære halvparten av den totale belastningen eller 4000 pounds.

•Skriv ned strålen styrke formelen: totale belastningen i pounds = FBd ^ 2 / 9L.

•Fyll i delene av formelen som allerede er. L står for tidsrommet av strålen, i fot. I eksemplet dekker strålen 10-fots bredden på taket. Totale belastningen er 4000 pounds. F står for strålen fiber styrke i bøying, hvilke avhenger opp på arter av tre. For første beregning, kan F anslås på 1000. Nå eksempel formelen er 4000 = (1000) Bd ^ 2 / (9 x 10).

•Velg en praktisk verdi for B, som står for bredden av bjelken i tommer. En typisk stråle bredde er 6 tommer.

•Rearrange formelen for å løse for d, som står for dybden på bjelken: d = av ((laste x 9 x L) / (F x B)). I eksemplet er d = av ((4000 x 9 x 10) / (1000 x 6)).

•Calculate startverdien for d, deretter rundt den til den nærmeste tommen. Dette forteller deg størrelsen på bjelken nødvendig for å støtte den veranda taket. I eksemplet beregner d til 7,75. Dette betyr eksempel veranda trenger en 6-tommers av 8-tommers strålen.

Tips og advarsler

  • Du kan gjenta den samme prosessen med en annen bredde hvis du vil en strålen som er bredere eller tynnere enn 6 tommer.
  • Hvis du er ny bærende beregninger, få en erfaren person å se arbeidet ditt, eller sammenligne resultatene med standard stråle-størrelse tabeller å sikre at beregningene synes å være i et passende utvalg.