Hvordan starter jeg en Rose plante?

May 24

Hvordan starter jeg en Rose plante?

For å starte en rose plante, tar en skjæring, eller start fra en sunn rosebusk og overføre den. Fordelen med å starte en rosebusk fra en klippe er den nye rose bushen har samme egenskaper som anlegget skjæring ble fjernet fra. Unntaket er når rose bush som produserte starten er podet på roten bunnen av en annen rekke rosebusk. Non-podet rosenbusker kalles eier-rot, arvestykke, antikk eller gammel hage roser.

Instruksjoner

•Snip av en stamme som har nylig blomstret, bruker kutte saks. Stammen bør være på størrelse med en blyant. Dette skal våren for de fleste rosenbusker. Blomsten bør være nedtonet og ikke levende. Kutte stammen i 45-graders vinkel 1/4 tommers under en bladnode minst 6 inches ned fra blomstring. Bladnode, eller blad felles, er der en rekke bladene vokser. Klipp av den brukte blomstrer ved å kutte rett over. Måten kan du fortelle hvilken ende bør være opp når du plante skjæring.

•Fjern alle bladene unntatt to øverste blader av klipping. Plass hele klippe i en beholder med vann så den ikke tørke ut mens du forbereder potting medium.

•Mix 1/2 perlitt og 1/2 fersk potting jord å forberede potting medium. Fyll en beholder som har drenering hull i bunnen med blandingen. Nyt blandingen i beholderen med vann før den går fra drenering hullene. Tillate container å drenere.

•Fjern kutte fra beholderen og dukkert slutten som ble kuttet fra anlegget i 45-graders vinkel i pulverisert rooting hormonet. Hormonet bør dekke det kutte slutten av stammen og minst ett område hvor blader ble fjernet. Dette bør være om lag 2 inches.

•Skyv viskelær slutten av en blyant i perlite-potting jord blanding 2 inches dyp. Dette sikrer pulverisert rooting hormonet ikke gni av stammen når den plasseres i potting blanding.

•Plasser stammen slutten av skjæring eller start i hullet laget av blyant og push blandingen godt rundt stammen slutten med fingrene.

•Kontroller en loop wire som går over toppen av beholderen. Dette er så du kan plassere en plastpose over beholderen og det kan ikke røre starten. Etter å plassere plastposen over beholderen, Plasser beholderen i en lyse og varme (65 til 75 grader Fahrenheit) området. Skjæring bør røttene og begynner å vokse i tre til fem uker.

Tips og advarsler

  • For å få en start, kan du også kutte gjennom hevet området der tidligere blomstrende stammen vokser fra den viktigste grenen. Dette hevet området kalles kragen. Dette gjøres oftest i høst.