Hvordan starte rosmarin planter

April 15

Rosmarinbusker er lett å vokse så lenge de får seks timer med sol døgnet. Rosemary vil ikke tolerere kalde vintre, men hvis du bor i et kaldt klima du kan dyrke planter i en beholder og ta dem inne for vinteren. For å starte en ny rosmarin busk må du ta en klippe fra en eldre plante. Rosmarin frø er også lett tilgjengelig, men de er svært vanskelig å vokse. Spre bruker en cutting er enklere og mer pålitelig enn prøver å starte planter fra frø.

Instruksjoner

•Fyll en liten pott 2/3 fullt av potting kompost eller torv moss. Ikke Pakk skitt; rosmarin planter trenger god jord drenering og pakket jord vil ikke renne godt. En tre-tommers gryte rommer to borekaks. Fyll så mange potter som nødvendig for ønsket antall nye planter.

•Ta din kutte i midten av mai eller juni, når det er mange nye skudd å velge mellom en eldre rosmarin plante. Unge stammer blir lysere i fargen og gratis blomsterknopper.

•Bruk en skarp kniv til å kutte tre tommer fra spissen av en ung stamme. Ta så mange borekaks som du trenger. Hver kutte vil utvikle seg til en ny rosmarin busk.

•Fjern bladene fra bunnen halvparten av hver kutte. Bruk fingrene til forsiktig trekke bladene bort, slik at bunnen halvparten er en woody stamme. Den øverste halvdelen av din kutte må fremdeles blader.

•Plant hver skjæring i forberedt pottene slik woody stammer er nesten helt under jorden. Legg potter i en skuff av vann, slik at planter kan absorbere vann nedenfor. Dekke hver pott med en plastpose å holde på fuktigheten og sette skuffen i et rom der temperaturen er mellom 60 og 70 grader Fahrenheit. Tilsett vann til skuffen ved behov.

•Continue å legge vann til seedlings åtte til ti uker. I denne tiden, vil din borekaks utvikle røtter. Holde plantene i en varm, solrik beliggenhet, men unngå å sette din rosmarin i direkte sollys.

•Transplant din rosmarin til den permanente plasseringen når seedlings har utviklet røtter. Hvis du bor i et varmt klima, plante rosemary en solrik beliggenhet med god jord drenering. Hvis du bor i et kaldere, velge dyp terrakotta og bland en del sand med fire deler potting jord for planting. Transplantasjon, tips potte opp ned og overføre hele jord klump. Dekker røttene med jord og vanne plantene grundig.

Tips og advarsler

  • Etter din rosmarin er plantet i beholderen permanent, tillate skitt tørke ut mellom vanning. Rosmarin bør være vannet grundig når jord føles tørre, men skitt bør tørke før den neste vanning.
  • Når din rosmarin er blitt større kan du bruke bladene for matlaging. Bare klippe en kvist rosmarin fra en sunn stilk og legge den til din favoritt parabolen. Rosmarin kan også tørkes for senere bruk.