Hvordan starte nye druerankene

January 2

Noen hagebruk oppgaver er enklere enn å starte en ny drue vintreet. Du trenger bare litt potting jord (eller med et glass vann) og noen 6-8 tommers borekaks fra din favoritt vintreet. Bare sørg for at din borekaks inkluderer to noder, som vokste nær stammen av vintreet og den andre som vokste mot slutten av din kutte. Mens nye vintreet bør starte viser tegn til vekst i bare et par uker, ikke plante det til nye vintreet er minst to måneder gammel og alle muligheten for gått frost.

Instruksjoner

•Prepare en eller flere Potter for din nye drue lianer. Fyll din beholdere med fem deler potting jord og én del sand. Dempe din jord, men gjør ikke gjøre det altfor våt.

•Prune flere løvtre canes fra en levedyktig drue vintreet. Hver stokk skal 6 til 8 inches lang. Sørg for å inkludere en knopp som vokste i nærheten viktigste bagasjerommet på vintreet pluss et bud i den andre enden av din stokk. Hold rede på hvilke bud er som (kuttet stokk ende lengst bagasjerommet skrått).

•Sett bud-slutten av stokk som var nærmest til stammen av overordnede vintreet i jorden ca 2 inches. Pack jord lett. Vann med måte å holde jorda fuktig. Bruk ikke noen gjødsel.

•Plasser potten der det får noen direkte sol i løpet av dagen, men ikke der det er i direkte sol hele dagen som dette kan bake den nye vine. Se for knopp på tuppen av din stokk å blomstre med blader og små greiner.

•Transplant nye drue vintreet i jord som er en blanding av sand og leirjord etter det har vokst i potten i to måneder. Gi et espalier for vintreet å klatre.

Tips og advarsler

  • Canes kan også startes i et glass med rent vann, sitter på en vinduskarmen der den mottar indirekte sollys. Endre vann annenhver dag. Innen to uker vil du se tegn på røtter fra bud som er under vann. Når en rot ballen ser sunn, plante til en beholder med potting jord og sand.
  • Holde unge planter fra frost før de er minst ni måneder gamle.