Hvordan starte grønnsakshage du alltid ønsket

March 11

Hvordan starte grønnsakshage du alltid ønsket

Med prisen for grønnsaker på vei, kan det være tid for deg å starte grønnsakshage du alltid har ønsket. Det vil ikke bare spare penger på matbutikken, men det vil gi deg en god følelse av selvtillit prestasjon, avslapning og friske grønnsaker. En hage fra begynnelsen er mye arbeid. Hvis du ønsker en stor nok til å møte vegetabilske behovene til en familie, krever det en betydelig tid forpliktelse. På den andre harde, så dyrt som ferske grønnsaker er i markedet nå, du har et økonomisk incentiv som kan holde deg gående. Mesteparten av arbeidet og bekostning oppstår i det første året; holde minne deg om at.

Instruksjoner

•Få en plan for plasseringen av din grønnsakshage og grønnsaker vil du vokse i den. Gå til biblioteket, sjekk ut hagearbeid bøker og få til lesing. Finne ut og gjennomsnittlig frost datoene for ditt område. Bestill gratis seedet kataloger fra online frø selskaper - de er full av informasjon.

•Velg et nettsted for din hage som mottar minst seks timer med full sol per dag, fortrinnsvis mer. Plasser den bygninger, vegger og trærne så de ikke skygge planter. God jord drenering er nødvendig. Hvis du har dårlig jordsmonn, vil det kreve endringer. Ideelt sett begynner en hage tidlig på våren i en forberedt hage seng. Hvis det er høst eller vinter nå, bruk tiden å forberede jord, bestille frø og bygge gjerde eller hagen.

•Amend jord. Legg kjøpt eller hjemmelagde kompost og torv mose. De nytte noen hage jord. Hvis du har måneder før planting tid, legge makulert blader og furu nåler som krever tid å bryte ned. Vokse en vinter dekk avling og slå den over våren. Forbedre din jord er enkelt viktigste oppgaven for nye gartner. Leie en ror for å bryte opp jord og bland endringer i eksisterende jord i hagetegningen. Kjøpe en pH test kit å teste jord eller sende inn et eksempel til din lokale landbruk forlengelse. Følge noen endring anbefalinger.

•Enclose hagen med en gjerde hvis du bor i et område med dyr. Bygge trellises for å støtte høy planter. Plasser dem på nordsiden av hagen å hindre skyggelegging mindre planter.

•Order frø vinteren. Besøk det lokale hage senteret for å kjøpe frø-Start forsyninger og begynner å vokse noen av plantene dine mens det er kaldt ute. Les instruksjonene på ryggen av frø pakker slik at du vet når å starte planter. Du gang så de vil være klar til å gå utenfor kort tid etter den siste gjennomsnittlige frost datoen i året.

•Purchase planter våren fra din lokale hage senter. Du trenger ikke tid eller plass til å vokse alle dine egne fra frø. Plante dem i forberedt hage seng linjeavstand som angitt på kodene som kommer med dem. eller basert på anbefalinger av boken din favoritt hagearbeid. Så frø ute etter jord varmer.

•Mulch mellom radene med grønnsaker å tilbakeholde ugress. Tre sjetonger, halm eller gress utklipp gir en ren bane mellom din hage. Vann hagen i varmt vær. Grønnsaker krever mye vann. Gjødsle i vekstsesongen. Hold et øye for insekt skadedyr på planter å hindre bug problemer før det er for sent. Kjøpe plantevernmidler på din lokale hage senter.

•Spend litt tid i hagen hver dag. Velg grønnsaker når de er klare. Gjøre litt luke. Se for skadedyr. Vann. Vurdere dine suksesser og fiaskoer og legge planer for forbedringer for neste sesong. Hagearbeid er en pågående prosess som kan ta deg glede og grønnsaker i årene som kommer.

Tips og advarsler

  • Kontroller at du vann potted grønnsaker tidligere flytter seg inn i hagen for å unngå sjokk til anlegget.
  • Klipp din furer med en kontur hvis du har å plante hagen din på en bakke å jord absorbere vann og næringsstoffer den trenger.
  • Alltid levere hagen din med ekstra vann i tørre perioder. Grønnsaker trenger mye vann å modne ordentlig.
  • Fjerner ugress er svært viktig, de kvele grønnsaker bruker opp vann og lys. Hold din hage Luke gratis, plantene dine vil elske deg for alltid.
  • Ikke bruk plantevernmidler på planter som har allerede fruited. Plantevernmidler kan skade dem.