Hvordan spare Houseplants fra frostskader

April 24

Hvordan spare Houseplants fra frostskader

Det er ingen hemmelighet at de fleste stueplanter gjøre det bra hvis tilbudt sporadisk ventures ut inn litt frisk luft. En reise utendørs kan innendørs planter en sjanse til å «puste» av aerating jord og blader og soaking i naturlig sollys. Men selv den mest grønne-bladde av anlegget keepers har gjort tilfeldige feil forlater delikat houseplants ut overnight, utsette dem for temperaturer tropiske disposisjoner ikke kan håndtere. Du må ikke å kaste ut den nydelige prøven bare på grunn av en liten frostskader. Med litt forsiktig preening kan du gjenopplive planter.

Instruksjoner

•Gi plantene innsiden umiddelbart for å unngå ytterligere eksponering. Plass dem i en varm område uten direkte sollys. Det er viktig at frost-skadet plantene holdes inne til fare for frost er forbi. Ytterligere skade kan på dette punktet fullføre dem av.

•Skjære av noen frost-skadet blader ved foten av stammen umiddelbart. Frostskader kan bli helbredet ved de fleste plantearter; celler som har vært utsatt for minusgrader kan aldri være i stand til fotosyntese igjen. Fjerne hele blad, ikke bare åpenbart skadet deler.

•Et anlegget grundig. Fortsette vanning som du normalt ville for de neste to-tre uker. Ikke gjødsle planten.

•Hold nøye øye på anlegget. Fjerne døende blader og stengler etter behov, til poenget med rev anlegget til jord. Utvinning fra frostskader er vanskelig. Frost skader ikke bare planter fotosyntese evner - sakker re-veksten prosessen - men kan forårsake skade på cellen vegger som tar uker å vise sin fulle effekt.

•Hvis ny vekst begynner å vises, gjødsle planten og flytte den til en sunnier sted innendørs.

Tips og advarsler

  • Hvis ingen ny vekst vises på anlegget innen tre uker, kan det være trygt å anta at din houseplant ikke overlevde frost. Noen arter som pærer og noen krypende planter, kan komme tilbake over tid en komplett beskjære, så lenge den rotsystem eller pære er uskadd. Dette kan imidlertid ta opptil ett hele vekstsesongen. Hvis erstatte anlegget ikke er et alternativ, eller hvis du bare ønsker å smi på, Fortsett å vanne planten som vanlig i opptil tre måneder og se etter nye vekst.