Hvordan spare en ødelagt stykke Clematis

December 31

Hvordan spare en ødelagt stykke Clematis

Det er ingenting som en fargerike loddrett plante som clematis legge utvalg til en hage. Kjent for sine lange blomstrende sesongen, klatreplanter disse hardfør kan raskt dekke en arbor eller espalier og kan selv bli oppmuntret til å vikle rundt busker og busker. Clematis er en hardfør plante som vil vokse nesten hvor som helst under en rekke forhold, selv om de fleste varianter foretrekker flere timer med sollys om dagen. Selv om de er lett å omsorg for, er clematis planter mottagelig å demme skade hvis de ikke er forsvarlig festet.

Instruksjoner

•Locate knopper nye nedenfor og nærmest til pause. Hvis pause skjer bare etter blomstrende eller når anlegget er sovende, se etter begynnelsen av ny vekst.

•Skjære av delen av anlegget over ny vekst knopper. Siden clematis planter trenger regelmessig beskjæring å blomstre sitt beste, Bruk dette som en mulighet til å forkorte anlegget til en ønsket høyde eller noen forme. Hvis pause skjer mens planten blomstrer, kontroller at pausen er et rent kutt. Ikke la fillete kanter.

•Sett anlegget espalier, arbor, treet eller busken. Siden de fleste bryter skyldes dårlig vedlegg, kan det være nyttig å knytte anlegget med smale klut strimler til anlegget har begynt å vikle rundt det ønskede objektet på egen hånd.

Tips og advarsler

  • Lagre faktiske brutt clematis stykket er ikke egentlig mulig. Ny vekst på en blomstrende anlegg er vanligvis rask selv om anlegget ikke kan nå vanlige høyden for året. Siden eldre woody stilkene synes å gjøre anlegget mer mottakelig for å bryte, må du fjerne gamle vekst årlig. Hvis pause skjer om sommeren eller i en tørr periode, sørg anlegget er tilstrekkelig vannet for å fremme nye vekst.