Hvordan spare brokkoli frø

December 25

Hvordan spare brokkoli frø

Lagre frø fra ditt broccoli planter gir deg en personlig forsyning for voksende nye hvert år. Brokkoli er medlem av Tropaeolaceae og krysser lett med andre medlemmer av denne anlegg familie hvis de er dyrket for tett sammen. Det er derfor det er best å unngå planting andre kål familie planter for tett sammen hvis du vil lagre brokkoli frø. Brokkoli må blomst å produsere frø, slik plante noen ekstra planter hvert år for produksjon i stedet for høsting hodene til kjøkkenet.

Instruksjoner

•Skjære av hodet på blomsten når blomstene har visnet og frøet hoder blir gul og tørr. Kuttet blomst stilken 3 til 4 inches under frøet hoder med saks og Plasser stilkene i en papirpose som du samler dem så frøene er ikke tapt.

•Sett papiret vesker i en varm, godt ventilert rom for en uke så de ferdig tørking. La posen åpen å gi luftsirkulasjon rundt frøet hoder.

•Plasser frøet hoder i en tøypose. Slå dem med en gummihammer med middels kraft å dislodge frøene fra sine pods.

•Fyll frø i en bolle. Plukke ut som mye ikke-frø plante materiale som mulig og siler ut eventuelle gjenværende plagg som ikke utenfor en breezy dag. Hell frø sakte i en andre bolle, slik at vinden blåser gjennom og bære bort det plagg som ikke som du helle. Gjenta to til tre ganger, eller til de fleste av de plagg som ikke fjernes.

•Label en papirpose med brokkoli mangfold navnet og år høstet. Plasser frø inni og brett øverst på vesken over å lukke. Oppbevares på et kjølig, tørt sted til du er klar til å plante frø brokkoli i høsten eller våren.

Tips og advarsler

  • Høste frø for fire til seks forskjellige planter å sikre genetisk mangfold og bedre levedyktighet sjanser.
  • Brokkoli planter merket som hybrider ofte ikke produserer levedyktig frø.