Hvordan skiller en Pergola fra et espalier?

July 30

Gitter

Et espalier er en gitter-arbeid eller fan-formet struktur utformet for å støtte klatring vinstokker. Trellises kan være laget av metall, men er ofte laget av tre. Trellises kan bli nedsenket i bakken med innlegg, lente seg mot en struktur eller selv festet til en struktur, som et hus eller en hage skur. Rektangulære eller fan-formet, trellises kan vanligvis bygges i fantasifulle figurene. Alle trellises tilbyr lang støtter og sprosser for vining planter, som blåregn, morgensol, clematis og klatring roser, vokser vertikalt.

Trellises kan også bygges i form av buer for å ramme en vei eller holde en hage-gate. Trellising er et kritisk element for å bygge en pergola.

Pergola

Mens trellises har den eneste hensikten å støtte plantevekst, Pergola har to formål: støtte av vining planter og levering av hage skyggen for folk. Mens søyleganger kan opprettes på flere figurer, tilsier tradisjonen to trellised vegger og trellised tak. Ikke alle pergolaer tjene planter. Byggherrer kan beundre bare linjene nok at de foretrekker å la dem unplanted, arrangering stoler og et bord eller draping det med stoff å produsere de enkleste skyggefulle utendørs rom. For å gi en rekke lys-og-skygge effekter, er gamle Pergola noen ganger dekket av flate planker på kanten. på ulike tidspunkter trenge varierende mengder solen Dette karakteristiske taket. Få skyggen fra vining planter er fortsatt en fryd. Lunsj spist under en pergola dekket med modning druer eller lidenskap-blomst vintreet er som ingen andre måltid!

Som gir mest til hagen din?

Nå som terminologi er klar, gjelder den viktigste beslutningen hvor mye er nok. Ta kontakt med din lokale planteskole å finne ut hvor stor en vining anlegget vil bli, og omtrent hvor mange år denne veksten vil ta. Hvis du er fascinert av økende druer, blåregn, klatring hortensia, store gamle roser eller et lite antall clematis varianter, er disse alle store vinstokker som kan bruke støtte fra en pergola. Husk at du må plassere pergola i den mest solfylte delen av verftet for beste plantevekst.

Vines, som morgensol eller kardinal mindre clematis og mindre klatring roser, vil svare bedre trellis støtte. Ta godt vare på din klatrere og de kan overraske deg med hvor mye espalier de ønsker! Likevel gjorde det riktige valget, selv om du må beskjære litt.

Det du velger å bygge inne din gårdsplass, disse støtter vil se bra ut på egen hånd, og enda bedre støtte vakre blomstrer.