Hvordan skille grus fra diamanter

August 21

Hvordan skille grus fra diamanter

Diamond gruvearbeidere bruke fysiske egenskapene til mineralet skille rough gems fra vanlige bergarter og mineraler. Først Konsentrer de diamanter og andre tett partiklene ved hjelp av en teknikk som ligner på gull panorering. Når de oppretter en potensielt diamant-rik konsentrat, gruvearbeidere gjøre bruk av en uvanlig egenskap av diamanter for neste trinn i separasjon.

Overflaten av en diamant motstår vann, men har en affinitet for fett. Denne egenskapen kan gruver, om liten person operasjoner eller store fabrikken store installasjoner, bruke overflater belagt med fet stoffer skille rå diamanter ut av en konsentrert malm.

Instruksjoner

•Vaskestasjonen tømmes alle grus grundig i en bøtte med vann for å fjerne alle biter av blader eller pinner. Swirl bøtte for å mikse grus grundig og vask av løs jord og skitt.

• Kjør renset grus gjennom en rekke uteksaminert metall sikter å skille materialet i partikler av samme størrelse. Separat materialet holdt hver sil i individuelle bunker. Du kan sortere gjennom største stykker for hånd.

•Fyll en haug fra en fin sil i en gryte og tilsett vann. Swirl pan kontinuerlig for å skille korn av tetthet, helle av den lettere materialet som du swirl. Denne handlingen konsentrerer tett rock og mineral korn, inkludert diamanter som kan være til stede, i bunnen av kjelen.

•Coat en flat eller litt konkave overflaten med et lag av fett som parafin, bivoks, petroleum gelé eller en blanding. Plasser overflaten slik at det er litt skrå.

•Fyll konsentrert malm fra pannen på høy kanten av smurt overflaten og vaskes korn forsiktig med en strøm av vann. Diamanter vil holde seg til fett mens andre rock og mineral korn vil vaske vekk. Fjern alle korn stikker til fett for hånd og sette dem til side. Kjør konsentrat over smurt overflaten en gang.

•Gjenta konsentrasjon og fett separasjon prosesser med innholdet i de gjenværende sikter. Inspisere reservert korn, hånd til å avgjøre om de er diamanter.