Hvordan sjalottløk vokse & multiplisere

August 13

Hvordan sjalottløk vokse & multiplisere

Sjalottløk er en multiplikator løk som har rødbrun vekter. Sammenlignet med gul løk, er de en hardføre og mer energisk voksende avling. Når tilberedes, de er budgiver enn løk og formidle en delikat smak som er priset i fransk mat. Når du plante sjalottløk, må du aldri kjøpe frøplanter eller starter planter igjen, siden de vokser gjennom multiplikasjon.

Planting frø

Starte sjalottløk frø innendørs i forrett potter med sterilisert jord-mindre potting blanding. Plante frø 1/8 tommer dyp, og holde dem varme og fuktige til tidlig på våren. Ozaukee County University of Wisconsin forlengelsen anbefaler trimming planter å holde dem under 5 inches i høyden før de er satt i hagen. Sjalottløk foretrekker grunne plante i sand eller loamy jord. Plant dem når den siste sjansen for frost har gått, og fordele dem 6 til 8 inches hverandre.

Dyrking

Sjalottløk krever lys, men hyppige, vanning, målt ut stadig for å holde jorda fuktig, men ikke våt. Sine grunne røtter også gjøre Luke til bekymring. Du ønsker ikke å forstyrre røttene, så når plantene er etablerte, et 2 - til 4-tommers lag mulch vil bidra til å forhindre ugress og holde jorda fuktig. Fire til seks uker etter plante, gjødsle med 1 halvkilo 10-10-10 per 50 kvadrat feet, eller for mindre hager, en allsidig vannløselig gjødsel. Sjalottløk produsere pærer å høste ved slutten av vekstsesongen, men faktisk dager til modenhet vil avhenge av ulike og hvor du bor.

Pære forplantning

Etter høsting, sette tørr pærer i et rom med god ventilasjon på rundt 80 grader F. Gå gjennom høste sette pærer for planting. Ontario departementet for jordbruk, Food and Rural Affairs anbefaler å velge de største og beste plantene som er fri for sykdom og skadedyr. Plante pærene sent høsten. Plassen dem 6 til 8 inches hverandre igjen, med spissen av poenget bare 1/8 tommer under overflaten. Luke dem gjennom vinteren, og vann dem jevnt. Hver pære vil produsere en ny samling av sjalottløk.

Multiplisere

Sjalottløk pærer er like hvitløk i at det er flere inndelinger. Hver sjalottløk pære har to ender. Ene enden har hairlike røtter som anlegget vil mate plantet i fruktbar jord. Fra den motsatte enden - den spisse enden - vokse grønne skuddene når forholdene ligger til høyre. Hver grønne skudd produserer sin egen nye pære. Hver sjalottløk har nok skudd å vokse opp til 20 nye pærer i en klynge. Høste klynger og plante noen nye pærer hvert fall.