Hvordan sikori Pollinates

January 16

Hvordan sikori Pollinates

Innfødt til Europa og Afrika, sikori (Cichorium intybus) ble samlet i antikken for mat og første dyrket på 1500-tallet. Europeiske nybyggere gjennomført sikori til USA 1700-tallet til medisinske formål. I dag det vokser vilt, men er også vokst for grovfôr, salater og som en kaffe erstatning. Sikori, medlem av anlegget familien Asteraceae, som inkluderer solsikker, vokser 2 til 3 fot høy og produserer lyseblå blomster med spredt vegetasjon og store, kjøttfulle taproots.

Pollinering

I botanikk kalles sikori blomster "perfekte", som betyr de inneholde både fungerende mannlige og kvinnelige reproduktive organer og, i teorien, kan self-pollinate. Men i stedet for self-pollinating, de avhengige insekter for pollinering, vanligvis den felles blomst pollinator, honningbie.

Hindre Self-pollination

Sikori og andre medlemmer av familien Asteraceae forhindre self-pollination forresten sine blomster modne. Blomstene utvikle anthers og pollen, mannlige reproduktive deler av blomster - før blomster stiler er fullt ut bebygget. Stilen, en kvinnelige reproduktive blomst del, er en lang beholder rør for pollen. Det fører ned fra flower's center til flower's eggstokken og egg. Stilen vokser og forlenger, sine rør er stengt og det vokser gjennom flower's ring av anthers, presser pollen av anthers og gjør den tilgjengelig for insekter. Til slutt, stilen vokser utover anthers og åpner fullt, klar til å godta pollen fra en annen blomst for pollinering. Da de fleste av flower's egen pollen er borte.

Bruker

En vill form for sikori regnes som en vanlig Luke, og en skadelige og invasive anlegg i noen stater, bemerker University of Oregon grovfôr informasjonssystem. Dyrket sikori brukes ofte som dyr grovfôr og bladene er en salat komponent for mennesker, ofte blandet og brukes om hverandre med blader av Cichorium endivia, kjent som endive. Også kalt "coffeeweed", er sikoris tykke røtter stekt og brukt som kaffe additiv eller erstatning.

Voksende sikori

Vokse sikori under ideelle forhold ved testing jord med en kit fra din lokale samarbeidsvillig forlengelse service og korrigere eventuelle jord mangler. Plante sikori på et sted som mottar seks til åtte timer med sol daglig, og har godt drenering jord med en pH på 5,8 til 6.5. Sikori gjør best i en loamy jord og foretrekker moderate temperaturer, men tåler en rekke jord og temperaturer godt. Plante frø 1/2-tommers dyp etter fare for hardt frost våren har gått, avstanden rader 18-24 inches hverandre. Holde planter jevnt fuktig gjennom hele vekstsesongen. Hvis du vil sikori røtter og greener, University of Arkansas delingen av landbruk anbefaler tynning seedlings ni til 12 inches hverandre, når de er 2 til 3 inches høy. Unge blader for salater vil være klar for innhøsting i omtrent på 60 til 70 dager, når de når 6 til 8 inches lang.