Hvordan sette opp enkle metoder for innlevering i skap

May 23

Hvordan sette opp enkle metoder for innlevering i skap

En av de mest frustrerende tingene som kan oppstå på jobb eller hjemmenettverk er manglende evne til å finne viktige filer i en rotete, overstuffed arkivskap. En enklere metode for innlevering er ved å organisere. Organisasjonen kan være en utfordring, og en måte å gjøre det enklere er å gjøre en fullstendig overhaling på et arkivskap og sette opp en organisatorisk system som fungerer i årene som kommer. Sette opp en enkel metode for innlevering kan ta litt tid, men til slutt vil du kunne finne viktige dokumenter og filer i løpet av sekunder.

Instruksjoner

•Gå gjennom filer og papirer holdt i arkivskap. Kast alle utdatert informasjon. Filer og dokumenter som brukes sjelden, men kan være nødvendig i fremtiden skal lagres i fil-boksen.

•Label filen bokser og lagre dem i et skap eller en oppbevaringsskap. Dette vil åpne opp plass i arkivet, gjør det mindre rotete.

•Determine som skuffer filer vil gå inn. Label hver skuff med koordinerende deler av virksomheten. Tre ulike skuffer kan for eksempel være merket "Skatt", "Klienter" og "Media".

•Organiser filene og papirer for hver skuff alfabetisk eller etter filtype. Fest merket stick-on fargen kategoriene filen skilletegn. Filen skilletegn kan bare være en tom mappe.

•Sett filer og fil skilletegn i hver skuff. Kontroller at fargen kategoriene er synlige når skuffen åpnes. Dette vil gjøre å finne filer enklere.