Hvordan sette opp en Garden Pond

April 27

Hvordan sette opp en Garden Pond

Noen elementer legge til og en hage som en vann hage. Lær hvordan du setter opp en hage tjern øke skjønnheten av ditt landskapsarbeid og opprette en fredelig oase for din egen eiendom. Hagedammer kommer i alle former og størrelser og kan være hjem til akvatiske planter og dyr eller bare et utgangspunkt for en fontene. Trinnene involvert i å skape en attraktive hage funksjon er enkle, men krever manuell arbeidskraft.

Instruksjoner

•Lay en lengde på tau eller hageslange der du vil hage dammen skal. Dette vil gi deg en retningslinje for ytterkanten og siden tau og slangen er fleksible og ikke permanent du kan justere etter behov. Ideelt sett, velge en plassering med minst delvis sol og uten for mange store trær og busker i nærheten, røtter kan gjøre graving vanskelig.

•Dig hull for hage dammen minst 2 fot dyp hvis du vil beholde fisk eller andre vannlevende i dammen. Opprette en grunnere enden som er ca 1 fot dypt for posisjonering planter som vannliljer og flagg-iris. Bruk en hakke om nødvendig å gjøre hullet. Kuttet alle trerøtter vel tilbake fra sidene og bunnen av hullet og tamp skitt tilbake over dem. Fjern alle steiner.

•Lay ned et tykt lag av sand om nødvendig for å jevne ut bakken der vann hage rutefly vil hvile. Hvis du bruker en rigid dam rutefly, sand kan også strømmet ned rundt sidene av duken å gi mer stabilitet og støtte.

•Lay hage tjern rutefly i hullet, plasser den trygt. En fleksibel dam rutefly bør ha minst en fot overlapping på den øvre kanten av dammen. Sikre kantene med tunge steiner eller pavers. Pass på at fleksibel liners er ligger flatt mot alle sider av hullet. Brett på buede kanter eller hjørner som nødvendig for en pen plass.

•Plasser hage tjern pumper og filtre i en tilgjengelig del av dammen. Du kan måtte fjernes for rengjøring tid, og du vil kunne nå dem lett. Knytte alle nødvendige rør og slanger til inntak og utgang portene. Dette avhenger i stor grad på størrelsen av dammen og hvis du vil bruke en fontene eller bubbler vedlegg. Følg installasjonsinstruksjonene fra produsenten for hver tilbehør du vil bruke.

•Purchase akvatiske planter og plassere dem i dammen. Bregneplanter kan bare legges på duken på dette punktet. Potteplanter bør settes på riktig dybde. Bruk murstein eller flate steiner til å høyne potten til det nødvendige nivået for maksimal vekst og plante helse.

•Fyll dammen helt med en hageslange, gjør at flytende planter stige til overflaten og er høyre side. Koble alle filtre, fontener, pumper og lys og være sikker på at de fungerer. Dette er også trinnet der du legger noen fisk.