Hvordan Sequoia trær reprodusere?

January 22

Hvordan Sequoia trær reprodusere?

Gigantiske sequoias er den eldste--- men ikke den høyeste---levende treet på jorden. Redwood topper sequoia i høyden, men totalt volum, er det gigantiske sequoias største levende ting i verden. SEQUOIAS reprodusere fra frø av deres koner, og for å reprodusere, disse frøene har tre krav: noen direkte sollys; en tilstrekkelig tilførsel av fuktighet; og jord som inneholder mineraler, men ikke gress eller andre planter å dele tilgjengelig fuktighet. Før frøene kan ha en sjanse på reproduksjon, må de være gratis tøft og forsiktig koner.

Blomstring, Fruiting og produksjon

SEQUOIAS har både mannlige og kvinnelige blomster---de er monoecious---så både mannlige og kvinnelige kjegler danne når pollinering. De kvinnelige kjeglene befruktet i sensommeren, og frø begynner å danne. På slutten av den andre voksende sesongen etter befruktning, kvinnelige koner modne og produsere ca 200 frø hver. Det har vært observasjoner av trær bærer fruktbare kjegler så unge som 10 år, men de fleste trær må modne til ca 150 til 200 år gamle før de produserer tung avlinger av kjegler.

Frø spredning

Før små frøene---mindre enn en halv tomme lang---kan spire for å produsere frøplanter, må de finne seg ut av tøft og forsiktig koner. Først må membran tørke ut nok slik at vekten rundt frøene krymper. Så frø må fjernes fra membran og spredt. I tilfelle de lander i nakne jord og motta nok fuktighet og filtrert sollys, er det en mulighet for spiring og vekst. Tre hendelser, over alle andre, gir de beste mulighetene for at dette skjer. To av disse nyttige stoffer er dyr.

Phymatodes Nitidus: Lang horn tre-kjedelig Beetle

Denne billen er den mest produktive av de to dyr som hjelper i sequoia frø spredning. Denne bille larver spise bort kjøttfulle kjegle skalaene, skade strukturen av kjeglen. Dette fører til kjegle skalerer til tørre og krympe, som tillater frøene faller. Disse skadet kjegler bare åpne noen vekter på et tidspunkt, så seks måneder til et år kan passere før de fleste av frø ha blitt befridd å falle i bakken eller bli båret bort av vinden.

Tamiasciurus Douglasi: Douglas Squirrel

Denne ekorn, også kalt en chickaree, spiser kjøttfulle grønne vekten på unge kjegler. Han skjærer åpen og spiser skalaer, men bry ikke med frø, som er for små til å ha mye mat verdi. Frøene faller til bakken som ekornet Småbiter. Chickaree foretrekker unge kjegler, 3 til 5 år, mens Phymatodes bille larver søker etter eldre kjegler. Disse to dyrene å gi frø spredning fra kjegler i alle aldre.

Utgivelsen av brann

Den viktigste agenten å hjelpe med utgivelsen av sequoia frø er brann. Om kontrollert eller vill, brann produserer varm luft, som reiser opp gjennom tre lemmer og tørker koner. Disse tørket kjegler til slutt slippe fra treet og slipper frøene i bakken. Tørket koner som forblir på tretoppene for lange lengder tid ofte slipper frøene---som spres med vinden---før faller går fra treet.

Frøplante utvikling

Av millionene av frø utgytt fra deres koner, vil få oppfyller betingelsene for frøplante utvikling. I motsetning bartre frø, som kan ligge på bakken for noen lang tid og fremdeles være levedyktig, sequoia frøene mister evnen til å spire i en kort periode. De ikke forbli sovende, så for å overleve, må de spire kort tid etter landing i gunstige forhold. De må ha en tilstrekkelig tilførsel av fuktighet og de må beskyttes tørker ut med en cover av løs, mineral-rike jord. Denne plasseringen skal i delvis skygge å redusere overflaten tørke. Hvis alle betingelsene er innfridd, begynner root utvikling.