Hvordan sammenligne en Vinyl gjerde til et tregjerde?

December 6

Hvordan sammenligne en Vinyl gjerde til et tregjerde?

Gjerder har mange bruksområder, inkludert å gi personvern, beskytte barn, omslutter kjæledyr og legge til estetisk skjønnhet. Gjerdet materialer er tilgjengelige i vinyl og tre. Det er klare fordeler og ulemper for hver. De største forskjellene mellom vinyl og tre gjerder ligger i kostnader, vedlikehold, estetikk og miljøkonsekvensene av hver.

Kostnader

Den første finansielle investeringen i et gjerde er høyere for en vinyl gjerde enn for et tregjerde. Livet kostnaden er imidlertid mindre for en vinyl gjerde på grunn av kostnadene ved å opprettholde en tre gjerde, som krever tid samt penger.Produsenter tilbyr ofte en garanti med vinyl gjerde mens tre gjerder sjelden kommer med en garanti.

Vedlikehold

Tre gjerde må malt eller forseglet regelmessig, noen ganger så ofte som ett år. På den annen side, vinyl gjerde er UV beskyttet og farge fades aldri. Vinyl gjerde kan rengjøres med en enkel spray av slangen. Tre gjerder kan mugg og råte; vinyl gjerde er ikke. Vinyl gjerde er mye mer værbestandig enn sine tre kolleger.

Estetikk

Sammenligne tre versus vinyl fra et estetisk synspunkt, mottar tre gjerder utmerkelser. De pleier å blande i trær, blomster og planter bedre enn vinyl gjerde. Tre gjerder kan være skreddersydde og bli kuttet for å passe til unike figurer skap unikt utseende. Tre gjerder kan gi en mer naturlig og rustikt utseende enn vinyl gjerde.

Miljø

I sammenligne vinyl gjerde med tre gjerder, bør innvirkning på miljøet ikke overses. De fleste vinyl gjerde er resirkulerbare. Men er noen vinyl gjerde laget av polyvinylklorid eller PVC, en vanlig plast som kjemikalier antas for å være skadelig for miljøet. På grunn av bekymringer over toksisitet av PVC kommer ikke-PVC gjerder på markedet.

På den annen side, er noen tre gjerder behandlet med kjemikalier som kan være skadelig for miljøet. Tre gjerder er biologisk nedbrytbart. Når skadet repareres, kan tre gjerder brytes opp ved eller bakken skal brukes som gressmalingsklaffen.