Hvordan sammenligne Dovetailing Jigs

January 20

Dovetail ledd brukes i en rekke Trebearbeiding programmer til å lage en veldig sterk og dekorative felles som overlever mange ganger mer trykk enn det omkringliggende. Dovetailing jigs brukes sammen med rutere opprette leddene mer effektivt enn den gamle metoden for hånd chiseling. Det er flere kriterier for sammenligninger. Som er riktig for deg, avhenger av hvordan og hvor ofte du skal bruke den.

Instruksjoner

Allsidighet

•Kontroller dimensjonene av jig, og at det passer dine behov. Mest justerbar jigs er dugelig av seksjon alt fra 16 til 24 inches lang. Velg en lengre gigg hvis vanligste leddene du er lenger enn kort modell, men kortere enn langt; eller hvis du gjøre en masse lange ledd som krever ekstra oppstillingstiden for hver inndeling.

•Examine beslag og maskinvare for dybde justeringer, dovetail størrelsesjusteringer og andre variabler, som dekker dine behov. Se etter presisjon delene med enkel justering som får du et nøyaktig resultat.

•Study tilgjengelig litteratur, både med verktøyet, og i magasiner og online for å finne om andre funksjoner hver jig har. Mange skjøting jigs gjøre dovetails, boksen ledd og andre. Velg den mest allsidige, hvis gjør flere ledd er en del av din Trebearbeiding normen.

Brukervennlighet

•Still jigg opp og rive det ned hvis mulig. Bestemme hvor enkelt det er bruk under normale arbeidsforhold. Se etter problemer kan kostnadene du tid, eller selv at skjøting vanskeligere, som kan ødelegge materialer.

•Borrow et lignende jig fra en venn eller en trearbeid butikk og teste det, eller be om en demonstrasjon. Få praktisk erfaring med verktøyet hvis mulig, og sammenlign det med din erfaring med andre jigs. Husk, hvis det er en læringskurve, som kan forsinke prosjekter.

•Determine hvor og hvordan du vil lagre dekopaj. Hvis det kommer med flere løse deler, se hvis en er inkludert, hvis ikke, det er en addert bekostning å vurdere. Tenke gjennom transport også, og velg en gigg som passer din stil av bruk.

Kostnader

•Look på kjøpesummen som den avgjørende faktoren mellom verktøy lik på andre måter, eller vurdere kompromisset i funksjoner for å spare penger hvis budsjettet er din primære bekymring. Spør for en rabatt, jigs på klarering eller et salg som kommer snart. Du vil ikke angre kvalitet kjøp; Du kan snart angre et billig verktøy.

•Legg opp den totale kostnaden for jig, pluss alt tilbehør du trenger å gjøre det virkelig brukbare for dine formål ved beregning av kostnader. Inkluderer oppbevaringsbokser, ekstra jigs, klemmer eller andre elementer, og bestemme om det fungerer med din gjeldende ruter-type.

•Les vurderinger, spør meninger og sjekk garantien å sikre dette verktøyet vil vare lenge. Beregne kostnaden for erstatning av deler, hvis det er liten eller lett skjør. Tilføy alt dette sammen når avgjøre hvilke jig fornuftig økonomisk.

Tips og advarsler

  • Se etter Trebearbeiding verktøy butikker som tilbyr klasser for å bli en sjanse å se jigs i aksjon.