Hvordan sammenligne bla sager

December 5

Bla sager brukes for kutte alt fra tre til metall til plast. Kutt kan være svært enkel eller svært detaljerte, eller noe i mellom. Fra dekorative kunstprosjekter til håndlagde møbler er en bla så uunnværlig. Plukke høyre bla så for din bruker kan være en utfordring, spesielt hvis du har liten erfaring med en. Etter å ha lest denne artikkelen bør du ha en god ide om hvordan finne beste bla så for dine behov.

Instruksjoner

•Den første trinn i å velge den riktige ferdigheter så for bruk er å bestemme hvilke størrelser og typer materialer du vil kutte. Vil du kutte bare tre stykker? Eller vil du bruke så for å kutte metall eller plast? Vil du være kutte svært store biter eller bare små detaljert biter? Når du har en idé om hvordan du bruker så ferdigheter du kan sammenligne funksjonene på din ny verktøyet.

•Den kapasitet på en ferdigheter så kan måles ved "halsen dybde". Dette er avstanden mellom bladet og bakre rammen av sagen. De mest populære dyktighet sager kommer med enten en 16- eller 18" halsen dybde, men andre kapasiteter finnes. For å bestemme trenger kapasitet du bare husk at du vil kunne kuttet til midten av et stykke materiale som er dobbelt så stort som halsen dybden. For eksempel en 18" halsen dybde kapasitet er kjøpedyktig kuttet til midten av en 36-tommers stykke materiale.

•Kortnummer er en funksjon som er svært viktig fordi forskjellige hastigheter brukes med forskjellige materialer og ulike teknikker. Eldre dyktighet sager er bygget med bare én eller to hastigheter, men nyere modeller sport variable hastigheter mellom 400 slag per minutt til 1800 slag per minutt som kan justeres etter behov. Metaller og kunststoff krever lavere hastighet skjæring å hindre overoppheting, mens tre kan kuttes ved langt høyere hastigheter. Langsommere kan også være nødvendig for svært detaljerte skjæring, spesielt når lære å bruke en ferdighet så.

•Blade er også en faktor når shopping for en ferdigheter så. Sager som godtar vanlig slutten blader vil gi deg de fleste blad valgene. PIN-end blad tillater mer fleksibilitet og lage skiftende bladet raskere. Noen ferdigheter så modeller godtar begge typer kniver.

• Det er to vanlige stasjonstypene på en ferdighet-så, parallelle armen og parallelt-link armen. Parallell-link armen har mer bevegelige deler og betyr vanligvis en kortere verktøyet liv, men vil holde vibrasjoner til minimum mens du arbeider. Den vanlige parallell arm kan brukes med en støpejern bord og base for å redusere vibrasjoner og et mer langvarig valg.

•Når du kan se det er mange funksjoner å vurdere før du begynner å handle for en ferdighet så. Når du har gjort noen beslutninger og vet hva du skal se etter kan du sjekke ut de mange merker og modeller tilgjengelig. Verktøyet beslutningstakere som Sears, DeWalt, Delta og Dremel (for å nevne noen) tilbyr en rekke ferdigheter sager til priser for ethvert budsjett.

Tips og advarsler

  • Lage en liste sammenligne hver funksjon på alle sager du vurderer kan bidra til å fokusere på en som er best for dine behov.
  • Som med alle motorverktøyet, Les produsentens anvisninger om riktig bruk av verktøyet. Og bruk alltid sikkerhetsutstyr, som vernebriller, hver gang du bruker verktøyet.