Hvordan roten Clematis Vine borekaks i oktober

October 31

Clematis vinranker vokser og blomster om sommeren og tidlig høst måneder. Du kan root nye planter fra borekaks til oktober hvis området forblir varm nok slik at clematis fortsatt legger på ny vekst at sent i år. Sen-sesongen borekaks tatt i oktober vil ikke ha tid til roten utendørs før vinteren. Høst-blomstrende clematis varianter fungerer best for oktober forplantning, siden de er likevel å sette på ny vekst og blomsterknopper i høst sesongen.

Instruksjoner

•Fyll en 6-tommers diameter pott med en bakteriefri potting blanding. Gjør din egen ved å kombinere like deler torv moss og vermikulitt. Vann blandingen før det er fuktig hele så blanding er klar til å motta kutte.

•Skjære av et skudd fra nye tre som har fire til seks sunn knopper og blader. Gjøre kutt 1/8 tommer over et bud på skyte, bruke en skarp, ren kniv.

•DIP kuttet overflaten av clematis skyte i en rooting hormon, tilgjengelig fra hagesenter. Hormonet oppfordrer rask rot produksjonen og bidrar til å forebygge sykdom fra invadere skyte gjennom overflaten kutt.

•Skyv bunnen tredje kutte i potting mix så det står oppreist. Dekk potten med en gjennomsiktig plastpose.

•Hold potten i et varmt område som mottar lys, indirekte lys. Vann potting mix tiden hvis det begynner å tørke ut, som kutte må være fuktig hele.

•Fjern posen når kutte røtter, vanligvis innen fire til åtte uker. Forankret borekaks har vanligvis nye vekst på deres skyte eller knoppene begynner å svelle. Holde kutte vannet og gir varme og lys før du er klar å transplantere det utendørs våren.

Tips og advarsler

  • Clematis er eviggrønne eller løvfellende. Sen-sesongen borekaks fra løvfellende clematis kan falle bladene midtvinters, men de gjenoppta ny vekst i våren.