Hvordan rot en Shasta Daisy kutte

April 6

Hvordan rot en Shasta Daisy kutte

Shasta daisy (Leucanthemum superbum) er en blooming flerårig plante som vokser 3 fot høye og danner klumper som kan være 2 - til 6-fot bred. Den mørke grønne stropp-formede blader skjemaet en tykk klynge våren før blomster vises. Blomstene blomstrer på 2 - til 3-fots høye stammer, har hvite kronblader og lyse gule eller gylne sentre. Det finnes mange varianter i barnehage handel med dobbel-blomstrende og dverg varianter. Shasta tusenfryd produsere blomstrer hele sommeren. Størrelse og antall blomster øker hvis falmet blomster og stilker fjernes, en praksis som er kjent som deadheading.

Instruksjoner

•Ta en klippe fra Shasta daisy plante i morgen på døgnet våren når planten vokser kraftig men før blomstene begynner å danne. Vann anlegget grundig 3 timer før du tar skjæring, eller den forrige kvelden, så stilkene blir turgid når kutte tas.

•Look for en klippe som er herdet av og ikke for grønn og øm. Dette kalles en Gran kutte. Klipp 1/4 tommers under en eksisterende blad. Skjæring bør være mellom 3 og 5 inches lang. Bruk en skarp skjærende verktøy og umiddelbart plasser klippe i en beholder med vann så det ikke wilt.

•Prepare rooting medium ved å fylle en godt drenert beholder med en soilless potting blanding. Soilless potting mikser er utformet for å starte frø og plante forplantning. De er sterilt, så alle sykdom og mugg organismer som angriper unge planter er drept. Soilless potting blanding er allment tilgjengelig i barnehager

Nyt den potting blandingen med vann og la det renne. Trykk 2-tommers hull i fuktig potting blanding med fingeren eller andre verktøy. Dette er gjort så rooting hormonet ikke skrapes bort kutte det er plantet i rooting medium.

•Ta en tsp. av pulverisert heie hormon og plasser den på et flatt underlag eller i en tørr beholder.

•Trekk bladene av bunnen 2 inches av skjæring og plassere det kutte slutten av skjæring i rooting hormonet. Bunnen 2 inches av skjæring bør dekkes med pulver. Forsiktig Tapp overflødig rooting hormon pulver av skjæring.

•Plasser slutten av skjæring dekket med heie hormon pulver i hullet tidligere gjort i rooting medium. Forsiktig Lukk rooting mediet rundt kutte med hendene så kutte forblir oppreist.

•Et potting blanding rundt Shasta daisy stammer skjæring og Plasser beholderen holder kutte lyse beliggenhet der temperaturen er mellom 60 og 80 grader Fahrenheit. Ikke plass i direkte sol. Holde potting blanding fuktig, men ikke dryppende våt, under hele rooting prosessen, som tar tre til fire uker.