Hvordan riktig Mulch landskapet

November 23

Hvordan riktig Mulch landskapet

Mens det er fristende å tenke på mulching landskapet som den endelige estetisk preg på et ferdig produkt, som glasur en kake - har mulch mange praktiske funksjoner som holde tunet og hager sunn og attraktive. I enkelte områder av landskapet er organisk mulching materiale det beste valget å plassere rundt planter. I andre deler av design layout, uorganisk mulch materiale som vevet bakken duk, grus og småstein er mer egnet for områdets bruk. Energien du investere i en skikkelig mulched landskapet blir brukt når du nyte attraktivt utseende og redusert vedlikehold tid for din eiendom.

Instruksjoner

•Spread en 2-tommers 3-tommers-dyp laget av gress og makulert blader i en 4 - 6 tommers bred ring rundt nyplantede stauder å holde på fuktigheten rundt røttene når du oppretter blomsterbed og kantlinjer. Fylle denne typen organisk mulch, som deler opp raskt, en eller to ganger i løpet av første vekstsesong å holde ugress i sjakk inntil anleggene løvverk hjelp hvis du sprer skyggelegge omkringliggende jord.

•Mulch blomsterbed og fundament plantings øyene i plenen med furu eller furu bark for en attraktiv, uniform overflaten. Plass en 2-tommers 3-tommers laget av makulert eller malt bark i mindre områder å holde ugresset under kontroll. Store områder, som stiftelsen beplantning eller en skjærer busker, bruker du større bark biter eller nuggets, som tillater vannet å lett passere gjennom til jorda under.

•Lay furu nåler rundt foten av plantene som trives i syre jord, rhododendron, pieriene, amerikanske holly og lyng. Også nyttig for skråninger, en 2 - 3 tommers dyp laget av furu nåler danner en løst vevd porøse mat som reduserer jorderosjon.

•Dekk et bredt, omfattende område for en xeriscape, der tørke-tolerant trær og planter dyrkes, med vevde bakken. Porøse materialet tillater vann og næringsstoffer passerer gjennom anleggene røtter samtidig som en barriere mot ugress vekst. Topp liggende kluten med småstein, knust stein eller flis for en attraktiv visuelle.

•Beskytter planter og øm busker fra kulden av mulching dem med strå i sen høst. Dekk kronen og rot oppslag område av planter med en 4 - til 6-tommers lag av halm å redusere virkningen av frost-HIV som kan drepe eller alvorlig skade selv godt etablerte planter. Trekk halmen fra plantene tidlig på våren og resirkulere som gressmalingsklaffen mellom rader i grønnsakshage eller kompost bin.

•Opprett permanente veier og grenser med uorganiske mulches som knuste steiner og småstein. Steinene vil absorbere varmen, så unngå å plassere steinen mulches rundt delikat planter som kan bli skadet av et varmt sted. Mens de uorganiske mulches ikke råtne, Planlegg å legge til ca 1 til 2 inches av stein oppå mulched området hvert år eller to for å opprettholde utseendet attraktive.

Tips og advarsler

  • Holde mulches minst 2 inches fra trestammer og woody plante stammer å forhindre potensiell mugg og sopp vekst eller bakkenivå insekt angrep av planter.