Hvordan rengjøre en ull & silke teppet

January 24

Hvordan rengjøre en ull & silke teppet

Området tepper legge raskt farge, struktur og definisjonen til et rom. Tepper laget av ull blandet med silke vil opprettholde sin skjønnhet og mykhet og materielle kombinasjonen er mer sannsynlig å frastøte flekker. Likevel, ull og silke blandet tepper er vanligvis et dyrt tillegg til et rom og kan bli skadet av upassende rensning. Tilnærming rengjøring nøye og akt teppe-produsentens instruksjoner. Vakuum det minst en gang i uken for å redusere antallet nødvendige rengjøringer. På denne måten vil du holde skitt fra blir malt til av teppet fiber.

Instruksjoner

Generelt rengjøring

•BEGIN rengjøringen av støvsuging din ull-silk teppet.

•Rent kjøpe en damp renere (også kalt en extractor) eller ansette en profesjonell å steam-rense ditt teppe for deg. Disse enhetene spray en våt rensemiddel i din teppet og samtidig suger væske (fordi vann kan skade et teppe) og skitt opp. Din teppet er ikke våt men fuktig etter en steam rengjøringsprosessen.

•Du kan simulere din rug, som et alternativ. Igjen, må du enten leie eller kjøpe en carpet shampooer eller leie noen til å gjøre det for deg. Pensel av shampooer utgivelser et rengjøringsmiddel i din gulvteppet, raskt arbeider det i fiber til det skum. Du kan legge til kjemikalier (eller forespørselen at kjemikalier legges) såpevann å redusere lukt, langsom soiling prosessen, lyse av teppet farger fremskynde tørking. En gang det tørker, suge opp tørket skum resten med et vakuum.

•Shampoo deretter steam-rense din ull og silke rug (i den rekkefølgen) hvis det er svært skitten.

•Bruk skum renere på alle eller bare de skitneste delene av ull og silke teppet. Spray skum direkte på teppet, gni det i til teppe fibrene med en svamp eller en myk børste, tillate at skum for å tørke og deretter vakuum rester.

Flekkfjerning

•Bruk en bløt, absorberende håndkle for å blott umiddelbart opp så mye av en flytende flekk som mulig.

•Scrape bort eventuelle faste eller halvfaste flekker med en spatel og skjeen. Ikke bruk en kniv, som kan skade haug fibrene.

•Vacuum opp så mye av solid flekken som mulig.

Kjøp en spot-fjerning løsning anbefalt av din ull og silke teppe produsenten, eller bland noen dråper parabolen vask væske (som Dawn eller Ivory) i en kopp vann og bruk som for å pletten stained området.

•Når du bruker væsker spot fjerning, alltid foregi løsningen på et iøynefallende område på teppet, bruke noen dråper til hver farge på teppet. Lett trykk en håndkle eller serviett på det behandlede området i 30 sekunder før søker om fargen fra teppet overført til håndkle/serviett, hvis fargen på teppet endret, eller hvis det var noen andre skadet forårsaket. Prøv en annen løsning hvis du oppdager endringer.

•Fjern flekken ved å bruke en liten mengde plass-fjerning løsning til et rent håndkle og forsiktig trykke det direkte på flekken. Arbeide fra kantene på flekken mot midten å hindre den fra å spre seg. Så lenge flekken får overføres på håndkleet, bruke mer løsning til et nytt område på håndkle og gjenta prosessen før flekken har blitt fjernet.

•Rinse området med vann og blot dry bruker rene håndklær vektet av tunge gjenstander, som bøker. Fjern mettet håndklær og erstatte dem med tørr håndklær til teppet er helt tørt. På denne måten unngår du forlater flekkfjerner rester, som kan tiltrekke seg skitt og fremtidige skade ull og silke teppe.

Tips og advarsler

  • Aldri finpuss eller børste en flekk; skrubbing kan skade fibrene og har de negative reaksjonen å flekken satt i teppe eller teppe. Gjøre ikke for å overwet din ull og silke teppet. Dette kan skade den.