Hvordan rengjøre en Stovepipe for en vedovn

October 7

Det er en skitten jobb, men med mindre noen renser og undersøker en vedfyrte stovepipe, en farlig brann kan føre. Meninger om hvordan best å holde stovepipes rent og trygt varierer fra kommersielt tilgjengelige "kreosot brenner" logger til profesjonelt sertifisert rør og skorstein inspeksjon og rengjøring. Mellom ytterpunktene er mulig middelvei av enkel kunnskap, verktøy og albue fett som unngår de høye kostnadene for profesjonelle rengjøring og fortsatt sikrer sikkerhet.

Instruksjoner

Samle verktøy og begynner å rengjøre

•Measure stovepipe diameter og kjøpe den riktige størrelse wire pensel stovepipe rengjøringssett fra en lokal hardware eller tre komfyr forsyning butikken. Kostnaden bør være godt under enhver enkelt profesjonelle inspeksjon og rengjøring og mai Sist livet til tre komfyr.

•Gi indre røret utenfor der den kan kontrolleres i dagslys eller bruke en høy intensitet lommelykt eller mekaniker slipp lys for indre rør.

•Få stålbørste gjennom alle stovepipe ved polene i rør-rengjøring pakken til indre av røret har ikke mer enn en lys film eller belegg av materielle rester. Dette kan omfatte flere vanskelig går å fullføre hvis røret har blitt neglisjert.

•Bytt og reassemble røret koble komfyr og skorstein røret etter at den har blitt renset utenfor.

•Spør lokale brannvesenet, enten frivillig eller betalt, inspisere røret. Det bør gjøres uten kostnad som en del av brann forebygging, selv om du kan tilby en gave hvis du ønsker.

Tips og advarsler

  • Kommersielle "pipe rengjøring" logger inneholder salter som hjelpe vente kreosot blir tørrere aske flak. Dette kan hjelpe i renseprosessen, kan et par spiseskjeer av rock salt kastet på en varm brann, men det bør ikke være en erstatning for wire pensel rengjøring.
  • For å holde den resulterende ren rør i god form, brenne bare erfarne, tørr tre og lys med små mengder av kindling og papir som foreslått av National Fire Protection Association.
  • Når inspisere og rengjøring av stovepipe, vernebriller, gamle klær og en lue, og plasser gamle ark eller håndkle rundt komfyr og indre rør områder.
  • "Kontrollert brenner" og stoffer som aluminiumsbokser kastet på en varm brann å forårsake en kjemisk reaksjon og nedbryting av kreosot tørke flak kan bli foreslått, men du bør være skeptisk til slik praksis, både peis Safety Institute of America og National Fire Protection Association.
  • Eksperter advarer mot brennende papir eller plast og starter branner med parafin eller andre flytende accelerants.