Hvordan rengjøre en renrom

February 19

Renrom finnes i industrier og laboratorier som spesielt designet for å beskytte produkter fra forurensning. Renrom bli skitten som helst til tross for navnet. Mikrober fra menneskelig hud, skitt følge renrom utstyr eller støv brakt med sko gjør renrom skitne. Maskiner i renrom eller kjemikalier spre også mange partikler som kan forurense renrom. Mikrober under 50mm er ikke synlig for det menneskelige øyet. Renrom må renses oftere enn noen andre rom å hindre forurensning av produktene lagret i rommet.

Instruksjoner

•Rengjør gulvet i renrom med en våt og tørr støvsuger. Bruk først en tørr støvsuger fjerne synlige støv eller skitt. Bruk våt støvsuger med vaskemiddel eller surfactant etter tørr støvsuger. Dette skyldes at vann har mer viskositet enn luft og kan dra usynlig skitt og støv bedre.

•Bruk våte kluter og mopper gulvet og flater i renrom. Ikke bruk tørr vindusviskere fordi fibre og mikrober ikke vil overholder dem som de vil fuktig eller våte kluter. Svaber bør være en fin fibrøst materiale. De trevlet mopper brukes for boliger er ikke effektivt for et renrom. Svamp kanter mopper og mopper med syntetisk vindusviskere tilknyttet vil ha en bedre dra på usynlig mikrober.

•Bruk tacky rullene å Rengjør flater. Tacky rullene er lik male valser og gjør en glimrende jobb med å fjerne mikrober. Det er viktig å finne tacky valsen med største selvklebende kraft. Støv, skitt og mikrober, som pinne valsen, kan enkelt fjernes.

•Bruk en spesialisert gulvet skrubbe maskin for skrubbe en renrom. Disse maskinene kommer med roterende børster som skrubb gulvet og sende alle skitt til en eksos. Eksos har et filter som filtrerer systemet. Dette er en dyr måte å rense et renrom enn mopping. Den mest effektive metoden for rengjøring en renrom er å bruke en skrubbe maskin.

•Sett velge rengjøringsmiddel å rengjøre renrom. Rengjøringsmiddel bør ikke giftig eller brennbare, det bør tørke raskt og bør ikke reagerer med renrom overflater og skade. Alkohol-basert tensider og desinfeksjonsmidler er bedre enn klor basert rensning løsninger. Hvis et rengjøringsmiddel som oppfyller alle krav ikke er tilgjengelig, kan et rengjøringsmiddel som oppfyller de fleste kravene brukes som erstatning.

Tips og advarsler

  • Horisontale flater av renrom trenger mer rengjøring enn vertikale flater. Mikrober støv og skitt er mer sannsynlig å bosette seg på horisontale flater på grunn av tyngdekraften.
  • Jord forurensning kan nøytralisere effekten av noen desinfeksjonsmidler, spesielt klor-baserte desinfeksjonsmidler. Endring av rengjøring vann flere ganger kan løse dette problemet.