Hvordan rengjøre en propan peis

May 1

Propan peiser brenner renere enn andre typer fueled peis. Siden propan brenner så ren, la den ikke en sotet eller svart oppbygging i røykrøret eller på veggene i peisen. Normalt er bare rengjøring som kreves gjort av din lokale gass eller elektrisk selskapets representanter. Huseiere anbefales ikke å demontere eller rense propan peiser uten riktig instruksjon og tidligere utdanning.

Instruksjoner

•Åpne dørene til propan peis og slå piloten lyset. Bruke kitte kniven, skrape buildup eventuelle gjenværende sot som kan være caked på veggene i peisen. Hvis mulig, plukke opp og flytte brennerne litt for å fjerne alle sot buildup fra brennere og gitre.

•Reach opp i området flue med en kost og slipp noen oppbygging av sot som caked eller tørket på veggene eller skitt. Dette bidrar til å holde sot branner på et minimum og gjør for en hyggelig luktende peis uten lukten av brennende gjenværende sot.

•Bruk sparkel skrape bort noen sot eller skitt og smuss ligger på ristene av etasje i peis, samt hjørner og alle metall-overflate du kan komme til.

•Vacuum hele peis området som skal sikre at ingen gjenværende biter av skitt eller sotet buildup igjen på gulvet eller på brennerne, da dette kan føre til svart røyk når du relight piloten. Dukkert svampen i en bolle med vann og vri den ut. Bruk den fuktige-tørk alle flater for å fjerne fett rester igjen av propan.

•Tørk ned alle områder med et håndkle og fjerne eventuelle gjenværende rester sot. Dette tørker området kan du se noen steder der rester som er igjen som bør renses igjen på samme måte som ovenfor.

Tips og advarsler

  • Propan er en farlig gass når den ikke brukes riktig. En sertifisert tekniker bør brukes for å rengjøre og vedlikeholde din propan peis, som det er utrygt å håndtere propan hvis du ikke vet hvordan.