Hvordan rengjøre en gammel ull teppe

May 7

Hvordan rengjøre en gammel ull teppe

Ulltepper er av avgjørende betydning i de kalde månedene. På grunn av ull er et naturlig stoff, krever det en viss mengde skånsom. Som ull fiber alder, de svekke, løse og maktkampen. Dette fører noen fargestoff eller farger å visne. Feil i vedlikehold ulltepper kan resultere i større frizzing, falming samt krymper. Unngå høye temperaturer og direkte, naturlig sollys for å bevare stoffet farge, størrelse og tekstur. Bruke en skikkelig rengjøring hjelper forlenge skjønnhet og livet til din gamle ull tepper i årene som kommer.

Instruksjoner

•Pat noen friske, fuktige flekker med en dye-ledig (hvit) washcloth så snart som mulig. Blot flekken uten å bruke friksjon for å fjerne overflødig væske fra ullfibrene.

•Fyll en flekken behandling på flekken som er spesielt utformet for ull. La det sitte på flekken uforstyrret i flere minutter til en time.

•Fyll en spray flaske med kaldt vann og spray vann direkte på flekken. Mette den fargede delen også. Ikke gni eller skrubbe stained området.

•Fyll en beholder eller hyllen med nok kaldt vann for å senke teppet. Fortynne ull stoffet renere i hvor foreskrevet på etiketten av tilføyer den å det kjølige vannet. Rør vannet av agitating det med hånden å blande renset med vann. Plasser teppet i vannet og klem eller trykk vannet inn i stoffet av teppet, konsentrere seg om den fargede delen. Alternativt kan du forsiktig swish teppet i vannet med hånden.

•Fjern teppet fra vannet, klemme vannet ut men ikke vrir eller kronglete stoffet. Flekken skal være borte eller knapt synlig nå. Spredt nok håndklær i en skyggelagt, litt overlappet, slik at det ull teppet plasseres flatt over dem.

•Tillat ull teppe tørke helt. Når tørr, se etter flekken. Det bør være borte, men som er fortsatt synlig, sende teppet til tørre rengjøringsmidler håndteres profesjonelt.