Hvordan rengjøre en gammel marmor Peiskos & Surround

January 27

Marmor gir en vakker disposisjon for eventuelle peis. Spraglete farger og glatt overflate av marmor fremhever den blinkende brannen. På grunn av sin skjønnhet, marmor brukes ofte til å lage Peis mantels og omgir. Marmor er en delikat overflate, imidlertid, og er utsatt for flekker fra røyk og sot produsert ved peisen. Marmor kan få riper av rengjøringsmidler, så ekstra forsiktighet er nødvendig når rengjøring. Heldigvis finnes det en rekke produkter og håndtering marmor peis innstillinger slik at du kan holde dine åren ser varm og vakker.

Instruksjoner

•Soak fille eller svamp i varmt rent vann. Bruk den for å fjerne overflaten smuss og sot på marmor. Tørr med en feilfri håndkle.

•Bruk beskyttende hansker når du arbeider med trisodium fosfat (TSP) rengjøringsmidler. TSP rensemidler finnes på jernvareforretninger og stein spesialbutikker; de vil ikke ødelegge steinen, men i store mengder kan de irritere huden.

•Mix åtte teskjeer TSP renere i en gallon varmt vann. For ekstremt sta flekker, kan du legge til så mye som en kopp TSP renere en gallon, men dette vil være en veldig sterk rengjøringsmiddel og bør brukes på et begrenset grunnlag.

•Soak en washrag eller, om nødvendig, en myk-bust skrubbe børste i TSP renere, og tørk marmor mantelen og omgir ren. Gjenta etter behov inntil alle flekker er borte.

•Rinse grundig med en klut fuktet i rent vann for å fjerne striper eller gjenværende renere. Håndkle tørke helt.

•RUB polsk marmor på mantel's overflaten med en myk klut ønsker du et ekstra løft av glans. Følg produktet instruksjoner for tørketid; Kontroller at polske er helt tørt før du bruker peisen.

Tips og advarsler

  • Aldri bruk slipende rengjøring produkter eller scrubbere som stålull til ren marmor, som det vil lage riper i overflaten. Hvis du er usikker på om et bestemt produkt, kan du konsultere en ekspert på en stein spesialitet butikken.