Hvordan rengjør jeg såpe stein?

November 23

Kleberstein er et naturlig materiale som er et populært valg for synker, counter topper, ildsteder og ovner. I disse applikasjonene tilbyr kleberstein en rekke fordeler fremfor andre stein materialer som marmor og granitt. Kleberstein er kjemisk inert, vil ikke bli skjemmet av varme kilder eller panner og tett nok til at det motstår flekker uten bruk av spesielle lakk eller belegg. Til tross for disse fordelene, skjønt, trenger kleberstein fortsatt regelmessig renhold.

Daglig renhold

For lett rengjøring, bare bruk oppvaskmiddel og varmt vann med en myk svamp. Skyll og tørk med en oppvaskkluter eller papirhåndkle. Når tørr, bruk en myk klut til et tynt lag av mineralolje. Mineral olje bør brukes på nytt på regelmessig basis å forbedre naturlig patina at steinen vil utvikle seg over tid.

Desinfiserende

Avhengig av hvordan steinen brukes, kan mer grundig være nødvendig fra tid til annen. Dette er spesielt viktig i matlaging områder der sanitær er viktig. For å sterilisere overflaten, kan en navnet-merket renere som antibakterielle Fantastik eller Formula 409 brukes. Bruk en myk svamp, skyll med varmt vann og tørk.

Dypere rengjøring

Selv om kleberstein er naturlig motstandsdyktig mot flekker, det kan fortsatt bli misfarget eller riper gjennom vanlig bruk. Hvis dette er tilfelle, buff stedet med fine, 180-korns slipepapir før flekken eller lys riper forsvinne. Nytt sand øyeblikkelig med ekstra fin 280-korns slipepapir før den er glatt og samsvarer med resten av overflaten, og deretter rense området av støv. Når tørr, re coat hele overflaten med mineralolje for en ren, ensartede utseende.