Hvordan rengjør jeg brent mat fra en rustfritt stål gryte?

October 24

Hvordan rengjør jeg brent mat fra en rustfritt stål gryte?

Rustfritt stål er vanligvis lett å rengjøre, forutsatt at du bruker slipende vaskemidler og svamper. Men hva om det er brent på rot i bunnen av en gryte? Hvordan du rengjør dette av uten å bruke slipemidler? Heldigvis finnes det flere måter å rengjøre av brent mat fra rustfritt stål gryter uten å ødelegge mål eller skrape korn. Bare sørg for at du alltid avslutte med en god buff fjerne overflødig vann og tillate rustfritt stål for å reformere sin beskyttende lag før plassere panorere.

Instruksjoner

•Dekk brent på mat med varmt vann. Legge en skvett vaskemiddel og rist. La en time å suge. Forsiktig skrape av mat som har løftet med en plastskrapen.

•Plasser pannen ved middels varme i 15 minutter for å koke maten brent. La den avkjøles, deretter skrape ut løftet innholdet og fjerne overflødig med en nylon scourer. Hvis det fortsatt er brent på mat, suge i en halv time og kok på komfyren igjen. Skyll og tørk godt med en papir håndkle eller rett.

•Sprinkle natron til brent på mat som fortsatt kommer ikke ut. Dekker alle brent deler med brus og Legg eddik. Blandingen vil skum og løfte resterende flekker. Etter fem minutter, legge litt varmt vann og kok på komfyren i fem minutter. Ren resterende flekker med nylon scourer.

Tips og advarsler

  • Du kan bruke sitronsaft i stedet for eddik for å aktivere bakepulver og bidra til å kutte gjennom brent mat.
  • Etter rengjøring av brent mat, polsk med baking soda på en myk klut å gjøre pan skinne som nye.
  • Ikke bruk blekemiddel, ammoniakk eller stålull til ren rustfritt stål. Disse produktene ødelegge avslutningen av stål.