Hvordan reagerer planter til surt vann?

October 10

Hvordan reagerer planter til surt vann?

Sur nedbør er en vanlig foreteelse, men det betyr ikke at det er trygt. Forskere har studert hvordan planter reagerer surt vann i mange år, og studenter bruker det som et eksperiment på skolen. Planter og jord som støtter dem, har merkbar reaksjoner på surt vann som viser hvordan skade den kan være til hagen.

Variert reaksjoner

Planter reagerer forskjellig surt vann, avhengig av alder og andre faktorer. Unge, ømme veksten er mye mer sannsynlig å bli skadet av høy syre i vann. Faktisk hindre høy Surhet planter absorbere næringsstoffer og mineraler som de trenger for å opprettholde vekst og helse. Graden av effekten varierer avhengig av hvor mye surhet får planter, som kan endres på grunn av skråningen av bakken og andre miljøfaktorer.

Langtidseffekter

Skogkledde områder rammet av sur nedbør viser redusert vekst mønstrene og tidlig wilting av løv. Noen trær selv døde tidlig og uforklarlig når utsatt for sur nedbør. Over tid forårsaker sur nedbør sakte vekst til langsom og skogkledde områder å dø av nedverdigende jord og hindre næringsstoffer og mineraler fra å bli absorbert. Surt vann er ikke ansvarlig for død av trærne selv, men det fører til generell svakhet som gjør trærne ikke prosessen næringsstoffer. Trærne er ikke det eneste plantelivet som er skadet av surt vann. Alt planteliv kan påvirkes av syre regn, men det er langt mindre merkbar i hagen miljø hvor huseiere gjødsle og behandle deres jord regelmessig for å forbedre kvaliteten.

Innvirkning på jord

Jordsmonn som er naturlig rik på kalsium carbonate og kalkstein nøytralisere syren i sur nedbør. Rik, nøytralisere jord som inneholder kalkstein og kalsiumkarbonat finnes naturlig i USA i Great Plains, Midtvesten og vestlige stater. Sandbunn, som er høy i kvarts, har ingen evne til å nøytralisere syren, og når jord fryse nøytralisering prosessen er stoppet helt. Når surt vann ikke er nøytralisert i jord, mineraler som kalium, er kalsium og magnesium vasket av det øverste laget av jord og presset inn i undergrunnen der planter ikke kan nå den.

Toksisitet

I tillegg til utvasking viktige mineraler fra jorden ut surt vann giftig aluminium i bakken. Mens mennesker påvirkes av tilstedeværelsen av aluminium i jord, vil planter bli ødelagt av høye nivåer av den. Forkrøplet eller vindskjev vekst, død kan føre når for mye aluminium finnes i jord.