Hvordan reagerer planter til lys?

May 6

Lys er avgjørende for mange funksjoner av plantevekst og helse. Eksponering for tilstrekkelig lyskilder hjelper en plante energiproduksjon, blomster blomstre og frø begynner å vokse. Det er tre viktigste vitenskapelige prinsipper knyttet til hvordan et anlegget bruker lys, inkludert fotosyntesen, phototropism og photoperiodism. Botaniske forskning har nylig identifisert forholdet mellom planteprotein og lys.

Fotosyntese

Ifølge University of Illinois nettstedet gjør fotosyntesen plantene til å skjult lysenergi til brukbare matkilde. Energien fra solen brukes anlegget skal konverteres til kjemisk energi. Den kjemiske energien som er lagret i planter som sukker, slik at planter å mate på disse butikkene når det er nødvendig.

Phototropism

Phototropism er prosessen der planter flytte svar på lys stimuli. Mange planter vil endre sin posisjon og vokse mot deres daglige lyskilde. Dette er en prosess som kalles phototropism, ifølge University of Illinois.

Photoperiodism

Photoperiodism er den tredje av som utløser en reaksjon fra planteliv. Photoperiodism er en plantes reaksjon på mørket. I mørket bruke planter en pigment kjent som phytochrome for å bestemme reaksjonen til mørke. Pigment reagerer på rød og langt rødt lys og kan forårsake en plante å blomstre, frø til å spire, og kan utløse en plante å bli sovende, ifølge University of Illinois.

Blomstrende

Planter kan deles inn i tre kategorier med hvordan en plante bruker lys utløse blomstene for å blomstre. Disse kategoriene inkluderer lang dag, kort og dag nøytral planter. Lang dag planter krever mer enn 12 timer med lys hver dag for å blomstre riktig. Kort planter krever mer enn 12 timer en natt tid å generere blomstrende sekvensen. Dag nøytral planter krever ikke en bestemt mengde dagslys- eller mørkheten for å blomstre.

Frø spiring

Som blomstrer, kan frøene også være følsomt for lys, ifølge University of Illinois. Noen frø, som salat og ugress, krever lyskilder for å spire. Frøene kan bo sovende i jord år før de er utsatt for solen gjennom tilling. Så begynner frø å spire og vokse.

Forskningsresultater

En studie finansiert av National Science Foundation i 2007 gitt nye opplysninger om hvordan et anlegg svar på rød og langt rødt lys i mørket bestemmer dens evne til å vokse, spirer frøene og blomstre. Rød og langt rødt utløse svar i pigment protein kalt phytochrome A. Den phytochrome A endrer form og binder seg til plante proteiner kalt FHY1 og FHL, ifølge PhsyOrg nettstedet. Dette hjelper phytochrome en reise til kjernen av anlegget celler og utløsere planter å blomstre, frø til å spire og andre svar. Ifølge en artikkel om studien publisert ved Cornell University, tror forskere nå planter kunne lagre sine phytochrome proteiner til bruk på en etter behov.