Hvordan produseres en elektromagnet?

January 13

Hvordan produseres en elektromagnet?

En elektromagnet er en magnetisk består i hovedsak av en myk-jernkjerne såret med en gjeldende-bærer coil isolert wire. Gjeldende i i ledningen magnetiserer kjernen. En elektromagnet kan slås på og av en bryter. Enkle utformingen gjør det svært allsidig.

Hvordan er en elektromagnet produsert?

Den vanligste måten å gjøre en elektromagnet er vind isolert kabelen rundt en jern eller stål kjerne, for eksempel en bolt eller spiker, og koble bare endene av kabelen til terminalene på en tørr-cellers batteri. Når gjeldende - generert av batteriet - renner gjennom ledningen, et magnetisk felt er produsert og kjernen blir magnetisert. Så lenge strømmen flyter gjennom ledningen, kjernen vil forbli magnetisert. Når kraften fjernes, magnetfeltet kollapser og kjernen er ikke magnetized.

Historien om elektromagneter

En britisk vitenskapsmann ved navn William Sturgeon er på posten som å være først til å produsere en arbeider elektromagnet ved hjelp av jern, kobber wire og et batteri, en gang mellom 1823 og 1825. I 1830 gjengitt en amerikansk oppfinner, Joseph Henry, sturgeons første elektromagnet på en kraftigere skala. Henry overføres elektrisitet over en mil av wire som startet opp en elektromagnet og ringte en bjelle på den andre enden. Sturgeon og Henry hadde lagt grunnlaget for den første telegrafen.

Fordelene av elektromagneter

Muligheten for en elektromagnet energi og de energi (slått av og på) gjør den velegnet for periodisk bruk. En elektromagnet kan slås på å plukke opp en Last, flytte den, og deretter deaktiveres ved å fjerne strøm. I tillegg kan magnetiske styrken endres ved å endre mengden av elektrisk strøm på spolen. Allsidigheten av elektromagneter gjør dem svært tilpasningsdyktige. De kan brukes til å løfte tonn metall eller avbryte gjeldende flyt i kretsbrytere.

Bruksområder for elektromagneter

Elektromagneter brukes å løfte og bære skrapmetall og flytte biler rundt i Skraphandlere. Elektromagneter brukes også for opptak digital informasjon i harddisker, båndopptakere, videospillere og TV katoden ray tubes. De brukes i romskipet fremdriftssystemer for å generere strøm. Det medisinske feltet bruker elektromagneter for å fjerne metall partikler fra øynene og MRI (magnetisk resonans imaging) prosedyrer.

Betraktninger

På grunn av den relativt enkle utformingen av en elektromagnet og anvendelsen utbredt, har elektromagneter forbedret livene til folk på utallige måter. Selv om det er ikke lenger ansett som en ledende teknologi, fortsetter sin gjennomgripende bruk.