Hvordan pode sitrustrær med en australsk Finger Lime

July 15

Hvordan pode sitrustrær med en australsk Finger Lime

Australsk finger lindetrær er understory trær som vokser i regnskogene i regionen Queensland og andre deler av nordvest Australia. Disse trærne produsere lange, tynne frukt som terte i smaken. Som mange lindetrær podet finger Lind som produseres kommersielt på sitrus rootstock å øke sin hardførhet og motstand mot jord bæres sykdommer, samt hjelpe dem til å modnes og produsere frukt raskere. Ifølge University of Florida IFAS forlengelsen, Florida sitrus bøndene bruk bud graftet overføres sitrustrær.

Instruksjoner

•Kontroller Barken av treet som du pode våren når treet er aktivt produsere nye blader og voksende. På dette punktet må barken gli lett fra treet. Hvis bark ikke slip lett fra tre av en sitrus treet, ikke forsøk å pode treet.

•Sharpen pode kniv med en whetstone. Pode kniv bør være skarpt å gjøre et rent kutt. Rengjør kniven bruker en løsning som inneholder en del blekemiddel og 10 deler vann. Bland denne løsningen i en vask. Dypp kniven i løsningen og tørke det ved å tørke med en ren klut.

•Velg en ung gren fra den nederste delen av en australsk finger kalk treet. Graftene med yngre grener er mer vellykket enn grafts laget av eldre grener. Yngre gren skal være myk og smidig nytt treverk. Det ser grønt under barken og vil bøye uten fliser. Velg en avdeling med ingen gjeldende frukt eller blomster, men en god historie å produsere sterke, attraktive frukt. denne grenen har god genetikk skjedde på fremtidige trær.

•Locate en knopp langs grenen. Sett kniven 1/2 tommers over bud med kniven blad peker tilbake mot knopp og innover. Trekke kniven ned under bud, passerer 1/4 tommers i tre under bud. Trekk kniven 1/4 tommers bak bud og trekke kniven utover. Plassere bud i en plastpose fylt med 1 ss. vann, å holde det tørker ut.

•Velg en sitrus frøplante som er sunn og sykdom pode kalk bud til. Velg et avrundingspunkt på bark av trestamme som er 6 til 8 inches fra jorda for pode. Lage en 1 1/2-tommers loddrett rift i Barken av treet med spissen av pode kniven. Ikke kutt i tre under barken. Gjøre en 1/2-inch klippe vannrett gjennom barken på bunnen av den vertikale kuttet. Skiver barken skal ligne en invertert T.

•Peel tilbake hver klaff i barken laget av omvendt T-Form. Tillat ikke bark å rive. Slip chip bud og underliggende tre i lommen laget av to flaps med tre side mot tre av treet. Brett flaps av bark ned dekke bud. Pakk pode tape rundt flaps av treet for å holde dem og hindre graftet tørker ut. Ikke dekk bud.

•Fjern pode båndet i to til tre uker. På dette punktet bør bud har helbredet på sitrus sapling. Bøye sapling seg over bud og binde den. Dette vil drepe sapling over bud og force den å spire i en gren. Når bud grenen produserer blader, utsette dem for sollys å oppmuntre treet til å vokse. Fjern brettet lem av sitrus treet i seks å åtte ukens ved å lage en skråstilt kutt med pode kniven 1/2 tommers over bud graftet.

Tips og advarsler

  • Andre typer pode som fungerer inkluderer pisk pode, cleft pode og bark pode. Bud graftet er den foretrukne metoden for pode for unge lindetrær.