Hvordan pode gråtende Norge Gran Picea Abies Pendula

February 5

Pode refererer til praksisen med å bli to planter sammen gjennom kunstig. Formålet med pode er å kombinere ønskelig egenskaper av scion eller skjæring, til de av rootstock. Dekorativ bartrær som gråtende Norge Gran (Picea abies 'Pendula'), lar pode gartnere kombinere arten attraktive gren dannelse med rootstock av beslektede arter har en større toleranse for dårlig vekstforhold. Metoden pode brukes vanligvis på dekorativ bartre kalles side-finér pode, som er effektiv og relativt enkelt for nybegynnere å fullføre.

Instruksjoner

•Velg riktig rootstock anlegget. Gråtende Norge Gran vil pode lett til andre arter i Gran (Picea) familien. Engelmann Gran (Picea engelmannii) er et godt valg for gartnere i tørre klima, siden den tåler tørr jordbunnsforhold bedre enn gråt Norge Gran trær.

•Grow rootstock treet i en pott en sesong før pode. La det gå sovende for vinteren. Rootstock trær må utsettes for kalde forhold i ca seks uker før pode. Flytte rootstock treet til en litt varmere plassering i flere dager. Temperaturen må ikke overskride 65 grader Fahrenheit i denne perioden. Ikke vann det før pode.

•Apply rubbing alkohol eller hydrogenperoksid til kniv å rense den. Sterilisering kniven beskytter scion og rootstock planten mot skadelige bakterier.

•Plasser kniv mot stammen av rootstock treet nær bunnen. Gjøre en nedadgående kutt å fjerne en 1-tommers del av bark og cambium, blek indre laget av bark. Bunnen av kuttet må ha en liten hakk.

•Velg en scion fra den gråtende Norge Gran. Det må være sammenlignbare tykkelse rootstock, men ikke tykkere. Det må vises sunt med ingen synlige tegn på skade eller forfall.

•Skjære scion så det har en tapering slutt. Konisk slutten må utsette 1 tomme av cambium og indre tre tilsvare kuttet på rootstock treet.

•Trykk konisk slutten av scion å kuttet opprettet på rootstock. Den synlige cambia må ta med litt gapping. Vind pode tape rundt punktet til sikker.

•Apply pode maling eller voks over båndet til å forsegle området mot fuktighet og luft. La forseglingen på plass mens graftet tar tak.

•Fjern den pode maling og tape så tidlig som mulig å hindre at det omkransar treet og begrense sirkulasjon. De fleste side-finér grafts ta minst 90 dager å helbrede, men det er best å fjerne tapen når det er synlig anstrengt mot ny vekst.

•Sett den nylig podet gråtende Norge Gran i kule drivhus forhold en sesong til å overvåke veksten og beskytte den mot ekstreme værforhold.