Hvordan pode dekorativ trær

March 9

Pode er det ultimate ekteskapet av skjønnhet og brawn. For å gjøre en ideell dekorativ treet, grafter velger små greiner fra en tre og koblinger eller graft dem til rootstock en kompatibel treet som er mer motstandsdyktig mot sykdom eller ellers mer sannsynlig til å trives i omgivelsene. Operasjonen er presis og dramatisk. Først er verten treet lopped av og nøye delt for å godta nye vekst. Deretter er øm grenene av et annet tre snipped og formet i små såkalte fleste som vil til slutt danne av nye treet. Til slutt, to er omhyggelig sluttet.

Instruksjoner

•Velg som din rootstock et tre som vokser i din region. Velge en annen variant av det samme treet som å mote fleste pode til rootstock. Fleste bør være mer enn ett år gammel. Rootstock bør ideelt sett være en tomme i diameter eller mindre. Rootstock er minst så stor i diameter som ett år gamle grenen som vil du kutte dine scion, er en pode mulig. Hvis du bruker en større rootstock, vil du gjøre to fleste, en pode inn hver side av et loddrett kutt du vil gjøre rett ned midt i din rootstock. Hvis du planlegger å pode to fleste, må bruke en rootstock som er minst to ganger diameteren på fleste siden de ikke bør stikker fra sidene av rootstock når inn graftet.

•Understand strukturen i anlegget for å forstå pode prosessen. Det er et lag av celler like under barken og over tre kalte cambium. Dette er laget av celler som transporterer næringsstoffer fra røttene til bladene av en plante. For å skape en vellykket pode, må du avsløre dette tynt lag av celler på både rootstock og scion og gifte seg med dem fast sammen. Dette krever en viss grad av skjæring ferdigheter.

•Practice å gjøre pode kutt på en gren fra treet du vil være pode inn din rootstock. Skjær en lang gren ca 1/4 inches i diameter. I forbindelse med praksis, vil du dele dette i biter. Den første delen, kuttet fra den tykkeste delen av grenen vil tjene for praksis formål, som din rootstock. Bruk din pode eller en veldig skarp kniv til å gjøre et kutt ca 1 tomme dyp rett ned. I et øyeblikk, vil du skille dette kuttet akkurat nok til å introdusere en kileformet scion.

•Next, praksis kutte de fleste fra resten av grenen. Hver scion bør huske tre knopper. Gjøre en straight cut fjerne scion fra resten av grenen. Deretter bruker en veldig skarp kniv, kuttet scion i en kile form ved å ta et tynt lag av bark, igangsetting om en halv tommen over rett kuttet. Bruk hele lengden av kniven, arbeider raskt inne en feiende forslag fra bunnen av kniven til spissen å produsere en jevn, skråstilt overflaten. Fillete kanter vil forstyrre en riktig union rootstock og scion. Gjenta dette på motsatt side av scion så du har opprettet en kile med en litt butt tupp. Hvis spissen for spisse, vil du ha fjernet mye av cambium laget.

•Continue trene på denne måten før du kan gjøre en perfekt formet scion i et øyeblikk eller to. Presisjon og hastighet er avgjørende for vellykket pode fordi du må både viser et tilstrekkelig lag av cambium og også utføre graftet før cambium laget har begynt å tørke ut.

•Når du har perfeksjonert teknikken, fjern toppen av unge treet du vil bruke som din rootstock og fjerne eventuelle gjenværende løvverk. Gjør vertikalt skåret i bagasjerommet og forberede en eller to fleste avhengig av tykkelsen på rootstock.

•Bruk en kniv eller kile skille forsiktig kuttet du har gjort i rootstock. Dette kuttet er kjent som leppe og graftet du vil gjøre er kjent som en leppe pode. Sett inn en scion i kløften hvis rootstock og scion er samme diameter. Hvis rootstock er større i diameter enn scion, setter du to fleste, hver på ytterkanten av kuttet slik at barken på scion linjer opp med barken på rootstock.

•Øyeblikkelig sikre graftet ved å pakke den tett med polyetylen spirende tape. Omsorg for din plante som vanlig. En hvitaktig callus bør begynne rundt graftet i tre til seks uker, og dette bør begynne å dele på egen hånd som vekst begynner.

Tips og advarsler

  • Ideelt sett skal pode finne sted tidlig på våren når rootstock har nettopp begynt å oppleve vekst og de fleste er fortsatt i en sovende scenen. Graftet trer ikke hvis rootstock sovende. For å teste dette, kan du prøve peeling bark fra et lignende tre. Hvis barken ikke vil skille fra bagasjerommet, være treet fortsatt sovende.
  • Kontroller at plantene du er innpoding er av samme art. For eksempel kan du sy en gråtende kirsebærtre scion til en standard kirsebærtre rootstock eller en lemon tree scion å en appelsin tre rootstock. Du kan ikke, men pode en maple tree scion å en Alm treet rootstock siden disse er ulike arter av trær.