Hvordan Plant poteter Under halm

October 21

Hvordan Plant poteter Under halm

Poteter er blant de mest underholdende vegetabilsk plantene å vokse i hjem hagen, fordi grave potetene gjemmer seg i jorden under vinrankene er som avdekke skattekart. Plante poteter under halm er spesielt morsomt, fordi enkelt fjerne halm og krever ingen grave. Plant poteter tidlig på våren for innhøsting om sommeren og høsten. Plante i midtsommer for innhøsting i sen høst.

Instruksjoner

•Purchase certified frø poteter i hage senter eller gården butikken. Ikke plante matbutikk poteter, som ikke er egnet for voksende og kan behandles med kjemikalier for å hindre at potetene spirende.

•Purchase en lengde på kylling wire måle 3 til 4 fot høy og ca 10 fot lang. Form hønsenetting i sylinderform med begge ender åpen, og koble de to endene med korte stykker av wire. Når du angir buret på slutten, vil det danne et åpent sylindriske tårnet måler 3 til 4 fot høy. Satt buret mens du forbereder jord.

•Prepare jord i et område av hagen din der potet planter vil bli utsatt for direkte sollys hele dagen. Spre balansert detaljert gjødsel over toppen av jord i et område som er litt større en omkretsen av wire buret. Se gjødsel etiketten for bestemte satser for programmet, som vil variere. Dig gjødsel til jord med hage gaffel eller spade.

•Skjære frø poteter i biter, med en skarp kniv. Hver bør ha minst ett øye, som ville ligne en liten nodule på potet.

•Dekk potetene med et tynt lag av jord, bruker bare nok jord til knapt dekke poteter. Angi hønsenetting buret på toppen av poteter og jord, og deretter fylle buret med en 4-tommers lag av halm.

•Se for potet vinrankene å vokse 4 til 6 inches over halm, vanligvis i to til tre uker. På den tiden, sett 4 inches av halm rundt vinrankene, forlater toppen 1 til 2 inches av hver potet vintreet strekker seg over halm. Når vinstokkene vokser 4 til 6 inches over laget av strå, legge et 4-tommers lag av halm, igjen forlater 1 til 2 inches av vintreet over halm.

•Continue legge til lag av halm som vinranker vokser. Stoppe legge halm når wire buret er full. Potet vinrankene vil trolig fortsette å vokse over sidene av beholderen.

•Et potet planter regelmessig og holde jorda fuktig jevnt. Trekk ut alle ugress som de vises.

•Reach i halmen å høste poteter når blomstene begynner å vises på potet planter, erstatte halm. Høste alle gjenværende poteter to til tre uker etter at plantene wilt og dø.