Hvordan Plant Maine poteter

November 14

Hvordan Plant Maine poteter

Poteter er en viktig stift beskjære, med røtter i irske og britiske historie. I USA vokser poteter best i landets kjøligere nordstatene, hvor de kan slå rot og modne i temperaturer mellom 60 og 70 grader Fahrenheit. Selv om Maine USA Department of Agriculture (USDA) hardførhet soner 3 til 5 virke kald og tøffe forhold til andre områder av landet, disse områdene gir ideelle forhold for dyrking av poteter. Starte din egen potet lapp, velger din timing nøye og plante Maine-vennlig potet varianter.

Instruksjoner

•Start din potet plante rundt de siste frost i ditt område. Poteter er kult-sesongen grønnsaker som skal gå i bakken når temperaturen er mellom 50 og 60 grader Fahrenheit. Plant poteter som tidlig som mai 10 i Lewiston, Maine, eller så sent som 6 juni i Presque Isle, Maine.

•Prepare en potet tegne inn i et nettsted som får lyse sol for seks til åtte timer hver dag, med full drenering. Poteter mislykkes i skyggen og våt bakken. Avsette en tomt på minst 10 fot med 10 fot for potet voksing, for en full dekning av innhøstingen.

•Bruk hage gaffel til å slå opp toppen 7 inches jord. Bland organisk materiale som kompost eller godt råtnet gjødsel med rask-drenering jord i like deler, og bland 4 inches av denne endringen i din tilled jord. Poteter foretrekker sur jord med masse organisk materiale i både plante og vekst. Legge til 10-10-10 gjødsel til toppen 2 inches jord.

•Plant Maine-vennlig varianter for den beste sjansen til suksess med din Maine potet vokser. Velg Sorter som Belrus, Bintje, Green Mountain, Superior, Red Pontiac, Russet Burbank, Caribe, Yukon gull, Kennebec, Red Norland, alle blå eller gul Finn.

•Dig rynkene 4 til 6 inches dyp og lengden på hagen din. Slipp frø poteter i furer hver 8 til 12 inches, da dekke dem med 2 inches jord. Vann potetene med 4 til 6 tommer vann for å komme i gang.

Tips og advarsler

  • Poteter ta 80 til 100 dager å vokse til modenhet i Maine vær.