Hvordan overvintrer mødre

March 19

Hvordan overvintrer mødre

Krysantemum, eller mødre, er øm flerårige planter tradisjonelt tvunget i høst. Problemet med denne tidsangivelsen er at det gir anlegget røtter liten sjanse å utvikle, styrke og gå sovende av winter's ankomst. I et intervju med "Organisk hagearbeid", Sandy Feather Pennsylvania State University samarbeidende utvidelsen anbefaler planting mødre litt tidligere i sesongen så de overvintrer godt.

Instruksjoner

•Incorporate 2 inches kompost blomsterbed forrige høst eller tidlig på våren. Bruk en spade for å blande organisk materiale med jord jevnt. Rake overflaten for å jevne den ut for planting.

•Plant krysantemum i bakken i slutten av våren. Vann dem til rotsonen på planting. Holde jorda fuktig gjennom sommeren og høsten.

•Fertilize anlegget med en detaljert formel etter mødrene begynner å vokse. Velg en komplett plante mat med lik prosenter nitrogen, fosfor og kalium. Spray bladene med en foliar gjødsel annenhver uke. Fjær antyder fish emulsjon. Bruke produktene i henhold til prisene på produsentens etikett. Ikke mat mødre forbi 4 juli.

•Decide om å kutte mødrene tilbake eller ikke i høst. Fjær i anbefaling er å trimme anlegget til 3 inches fra bakken etter første vanskelig frost. Leonard Perry filtypen University of Vermont sier ikke å. Hans logikk er at mødre i naturen ikke få beskjæres i forberedelsene til vinteren. Derfor bør du kutte planter, heller. Eksperimentere med beskjæring et fall og ikke beskjæring neste. Observere hvordan planter kommer ut våren.

•Mulch planter med en 4-tommers laget av bark eller halm å isolere røttene fra temperatursvingninger. Sett mulch på plass etter bakken fryser.

•Fjern mulch så snart mødrene begynner å vokse igjen på våren.

Tips og advarsler

  • I varmt klima der mammaer blomstrer hele året, klippe dem etter blomster visne for å holde seg produktive.