Hvordan overvintrer Lantana blomster

May 4

Lantanas er innfødt til varmere klima Amerika som finnes i deler av Florida og Texas. De er kjent for sin profilerte blomstrer som pryder hagen i den varme sommeren måneder og i høst. De fleste lantanas er hardfør ned amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 7 eller 8, men selv i disse klima, spesiell behandling er nødvendig slik at de er mer sannsynlig å overleve. Avhengig av hvordan din lantana er plantet, vil som slag du vokser og hva sonen du bor i avgjøre hvor du bør overvintrer lantana planter.

Instruksjoner

•Gi en potteplante lantana innendørs før den første frosten høsten i soner 8 og kjøligere som potted anlegg er mer utsatt for kaldere vær enn hageplanter. Sett den i en øst - eller vestvendte-vinduet i et kjøligere rom hjemme, borte fra varmekilder og utkast.

•Limit mengden vann du gi disse potted lantana om vinteren vanning det sparsomt slik jord ikke tørke helt. Ikke gjødsle lantana under denne semi sovende scenen. Ta det tilbake utenfor våren, etter de siste frost.

•Prune de fleste hage dyrket lantanas tilbake til bakken i høst i soner 7 og 8. Merk at noen lantana varianter, som "Miss Huff" og "Mozelle," ikke bør beskjæres til våren fordi deres kuttet stilkene er flere mottagelig å holde fuktighet, som lett kan fryse planter. Lantana vokst i varmere klima ikke trenger spesiell omsorg om vinteren.

•Dekk beskjæres lantana planter - eller rundt stammer og under baldakinen av disse planter du ikke beskjære - med 3 til 6 inches av mulch, som med chopped bladene eller halm. Gjør dette på høsten før første vanskelig fryse og fjerne våren etter siste forventet frost.

Tips og advarsler

  • I klima hvor din lantana varianter ikke er hardfør, de vil ikke overleve vinteren og er vanligvis dyrket som ettårige. Alternativt, transplantasjon dem til beholdere høsten og ta dem innendørs for vinteren, omsorg for dem som beskrevet i trinn 2.