Hvordan overlever planter i Sonora-ørkenen?

December 25

Hvordan overlever planter i Sonora-ørkenen?

The Sonora-ørkenen, i Arizona, California og Mexico, blir svært varmt og nesten uutholdelig sommeren. Likevel, ørkenen spiller vertskap for en rekke planter som utviklet spesielle tilpasninger for å sikre deres overlevelse. Disse spesielle egenskaper også hjelpe sikre overlevelsen av dyr og fugler som er avhengige av plantene for mat, husly og habitat.

Shedding

Noen planter, inkludert palo verde treet og trærne «Ocotillo», har en løvene i tørt vær. Shedding bladene hjelper plantene bevare fuktigheten når ikke vann er tilgjengelig. Når regnet returnerer, vises blad knopper bare noen dager senere.

Dyreliv

Blomster, frukt og frø av noen planter som saguaro kaktus gir viktige matressurser for dyr og fugler. Igjen, å dyr og fugler som spiser fruktene spre frøene gjennom ørkenen, slik at anlegget for å reprodusere og sikre overlevelse. Hummingbirds og sommerfugler også hjelpe pollinering en rekke ørkenen anlegg slik de produserer frø.

Utvide organer

Flere anlegg, inkludert saguaro og fat cactus, stole på utvidbare organer å samle vann under regntiden. Plantene er avhengige av denne ekstra vann å få dem gjennom perioder med tørke.

Røtter og torner

For å maksimere erobringen av vann, har saguaro kaktus en dyp taproot 3 fot og omfattende røtter går ut så mye som 100 fot på sin side. Torner på kaktus, i tillegg til forstemmende dyreliv av munching, oppmuntre vann fra regn eller dugg å slippe ned direkte til røttene av anlegget.