Hvordan overføre og vokse en Calamondin sitrus innendørs

May 4

Hvordan overføre og vokse en Calamondin sitrus innendørs

2 - til 3-fots, buskete, dype grønne leaved medlem av oransje familien, Calamondin har æren av blomstrende flere ganger i året, selv når innendørs, og fylle huset med sin duftende, appelsinblomst parfyme! En ekstra bonus er 1 tomme frukt, som holder attraktivt på treet for et år etter forming, og kan deretter bli brukt som en terte smaksforsterker for fisk eller kjøtt, eller gjøre en populær syltetøy. Og hvis alle som ikke har likevel overbevist om sin fortjeneste, Calamondin treet kan enkelt startes fra frø, og dermed sparer du vanlige anlegget barnehager prisen på $30 til $60. Fruktene finnes på asiatiske markedet.

Instruksjoner

•Unngå kutte frukt med en skarp kniv, som det kan kutte frø. I stedet, rive den ytre skallet av frukten, og finne små frøene med fingrene. De er klar å plante når de er vasket.

•Opprett et drivhus med en 1-gallon potten, god potting jord og en dagligvarebutikk produsere bag (typen som brukes til å bære grønnsaker). Fyll kjelen med jord, om lag 2 inches fra toppen. Våt jord Vel, til du ser vann drypper ut i bunnen av potten. Plante frø ca 1 tomme dyp. Dekke dem godt og trykk jord ned over frøene. Trekk produsere posen over toppen av potten og fest den med en stor gummi band eller liten strikk ledningen. Sette drivhuset i et varmt område innendørs og venter spiring om to uker. Skjønnheten av drivhuset er at det sannsynligvis ikke engang trenger noe mer vann hele.

•Gå drivhuset til et område med en sør eller øst eksponering for lys når frøene spiret. Fjern produsere posen fra toppen av potten, når spirene har to eller tre går hver. Ikke over vann. La dem få ganske tørr mellom Pottejorden, og deretter vann frisk igjen. Bekymre ikke deg gjødsel eller noen andre anlegg må mens de er små planter. Når utendørs temps stige over 60 grader F i gjennomsnitt, kan du selv sette potten utenfor, men anvisningene "acclimation" (nedenfor) Hvis du gjør.

•Sett-potten spirene som har vokst til 6 eller 8 inches høy. Du trenger en egen 1-gallon potten for hver frøplante. Fyll med potting jord. Fjerne seedlings fra deres opprinnelige potten og overføre til en ny pott. Prøv å plante i samme dybde som den opprinnelige potten - brønn. Sette dem tilbake i Sør eller øst innendørs steder, eller flytt dem utendørs.

•Gå dem utendørs når været er rett. Når all fare for frost er over, kan du flytte dem for sommeren. Enda viktigere enn deres temperatur acclimation vil være deres acclimation for sollys, så vær forsiktig. Finner et område utendørs er helt skyggelagt, og flytte planter det for deres første to uker utendørs, etter du kan, og bør, flytte dem til et solrikt område hvor de vil tilbringe resten av sommeren. Når tiden kommer til å flytte dem tilbake inne, reversere denne fremgangsmåten.

•Sett-potten planter når de når modenhet. Siden dette blir den siste potten de trenger, får en fin dekorative en passende for en 2 - til 3-fots plante. Deres gjødsel (en "acid" type) behov er ikke tung, kanskje lett hver to til tre måneder på sommeren, og en eller to ganger når de er inne. Feil bør ikke være et problem, med unntak av spider mites, som sannsynligvis ikke hvis du tåke planten mens det er inne en gang i uken.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke finner Calamondin frukt, kan kan du også bruke Kumquat eller Key Lime, begge holdes på små trær av størrelsen på potten.
  • Hvis du har ingen riktig innendørs plass med en sør eller øst eksponering, kan du bruke en fluorescerende plante lys i stedet - plasser den en fot bort.
  • Bruk kvartalene i Calamondin som sitron med fisk, eller lage deilig syltetøy-skall og alle!